Σταύρος Μιχαήλος 14990 Αστρολογικές προβλέψειςΗμερήσιο Ωροσκόπιο | Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο | Μηνιαίο Ωροσκόπιο | Ετήσιο Ωροσκόπιο
2690 Χρήστες Online
   ΚΡΙΟΣ     
ΤΑΥΡΟΣ     
ΔΙΔΥΜΟΙ   
ΚΑΡΚΙΝΟΣ    
ΛΕΩΝ    
ΠΑΡΘΕΝΟΣ  
ΖΥΓΟΣ   
ΣΚΟΡΠΙΟΣ   
ΤΟΞΟΤΗΣ
ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ
ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
ΙΧΘΕΙΣ    
21/3-20/4
21/4-20/5
   21/5-21/6  
22/6-22/7  
23/7-23/8   
24/8-22/9
23/9-22/10
23/10-22/11
23/11-21/12
22/12-19/1
20/1-19/2
20/2-20/3

Save

SaveΛάβε E-mail με το δωρεάν ωροσκόπιο σου
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λάβετε το προσωπικό σας ωροσκόπιο

Όνομα:
Φύλο:
Email:
Ημερομηνία και ώρα γέννησης
Συχνότητα λήψης ωροσκόπιου:
Ημερήσιο Εβδομαδιαίο Μηνιαίο Ετήσιο

Τα e-mail σας είναι ασφαλή
Δείτε την πολιτική απορρήτου
Ημερομηνία 25/07/2017 | Διαβάστηκε 474 φορέςΕννέα παράγοντες προκαλούν ένα στα τρία κρούσματα άνοιας

 

Ένα στα τρία κρούσματα άνοιας μπορούν να αποφευχθούν με βελτιώσεις στον τρόπο ζωής, οι οποίες μας προστατεύουν από εννέα παράγοντες κινδύνου, σύμφωνα με μία νέα έρευνα. Είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες κατορθώνουν να υπολογίσουν πόσα κρούσματα άνοιας μπορούν να αποφευχθούν. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό «το κοινό πρέπει να πάψει να θεωρηθεί την έκπτωση των νοητικών λειτουργιών ως αναπόφευκτη συνέπεια του γήρατος και να αρχίσει να λαμβάνει επιθετικά μέτρα προστασίας», όπως θα έκανε λ.χ. για να προστατευθεί από την καρδιοπάθεια και τον καρκίνο», τονίζουν. Οι ερευνητές λένε ότι αν και ιδανικά η πρόληψη της άνοιας πρέπει να αρχίζει στην παιδική ηλικία (ακριβώς όπως πρέπει και για τον καρκίνο και τα άλλα σοβαρά νοσήματα), ακόμα και στα 70 του να αρχίσει κανείς να προσέχει, μόνο οφέλη έχει να αποκομίσει. Όπως είπαν στο ετήσιο συνέδριο της αμερικανικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ (AAIC 2017) το οποίο διεξάγεται στο Λονδίνο, μόνο η υπέρταση στους μεσήλικες να καταπολεμηθεί, θα αποτρέπονται ετησίως 1 στα 50 κρούσματα άνοιας. Επιπλέον, αν όλοι τελειώνουν την υποχρεωτική εκπαίδευση (την Γ’ Γυμνασίου, δηλαδή πηγαίνουν στο σχολείο μέχρι τα 15 τους χρόνια) θα μειωθούν τα κρούσματα άνοιας κατά 8%.

Στην μέση ηλικία, η θεραπεία της βαρηκοΐας θα μειώσει τα κρούσματα κατά 9%, η αντιμετώπιση της υπέρτασης κατά 2% και η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας κατά 1%. Αντίστοιχα, μετά τα 65 έτη, η διακοπή του καπνίσματος θα επιφέρει μείωση των κρουσμάτων άνοιας κατά 5%, η θεραπεία της κατάθλιψης κατά 4%, ενώ η συστηματική γυμναστική θα τα μειώσει κατά 3%. Επιπλέον, με την πλούσια κοινωνική ζωή και την ρύθμιση του διαβήτη μετά τα 65, τα κρούσματα άνοιας θα μειωθούν κατά 2% και 1% αντιστοίχως, γράφουν οι ερευνητές στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet. Συνολικά, το 35% των κρουσμάτων άνοιας μπορούν να προληφθούν, είπαν οι επιστήμονες-μέλη της Διεθνούς Επιτροπής για την Πρόληψη της Άνοιας που έχει συγκροτήσει το Lancet. Και για να γίνει αντιληπτό πόσο σημαντικές είναι αυτές οι αλλαγές, οι επιστήμονες είπαν ότι τα γονίδια που είναι γνωστό ότι προκαλούν άνοια ευθύνονται μόλις για το 7% των κρουσμάτων. Αν και θα ήταν δύσκολο να εκριζωθούν και οι εννέα παράγοντες κινδύνου από τον πλανήτη, οι ερευνητές υπολόγισαν ότι έστω και κατά 10% να μειωθούν, το αποτέλεσμα θα είναι 1 εκατομμύριο λιγότερα κρούσματα άνοιας κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο.

 

ΠΗΓΗ:tanea.gr

Αστρολογία
Επιλεγμένα Άρθρα

ix.gr