Σταύρος Μιχαήλος 14990 Αστρολογικές προβλέψειςΗμερήσιο Ωροσκόπιο | Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο | Μηνιαίο Ωροσκόπιο | Ετήσιο Ωροσκόπιο
2685 Χρήστες Online
   ΚΡΙΟΣ     
ΤΑΥΡΟΣ     
ΔΙΔΥΜΟΙ   
ΚΑΡΚΙΝΟΣ    
ΛΕΩΝ    
ΠΑΡΘΕΝΟΣ  
ΖΥΓΟΣ   
ΣΚΟΡΠΙΟΣ   
ΤΟΞΟΤΗΣ
ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ
ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
ΙΧΘΕΙΣ    
21/3-20/4
21/4-20/5
   21/5-21/6  
22/6-22/7  
23/7-23/8   
24/8-22/9
23/9-22/10
23/10-22/11
23/11-21/12
22/12-19/1
20/1-19/2
20/2-20/3

Save

SaveΛάβε E-mail με το δωρεάν ωροσκόπιο σου
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λάβετε το προσωπικό σας ωροσκόπιο

Όνομα:
Φύλο:
Email:
Ημερομηνία και ώρα γέννησης
Συχνότητα λήψης ωροσκόπιου:
Ημερήσιο Εβδομαδιαίο Μηνιαίο Ετήσιο

Τα e-mail σας είναι ασφαλή
Δείτε την πολιτική απορρήτου
Ημερομηνία 08/12/2017 | Διαβάστηκε 231 φορέςΜία πινακοθήκη με μελωδίες και χρώματα από... καναρίνια

 

Μια πρωτοβουλία διαφορετική και ασυνήθιστη, καθώς συνδυάζει μελωδίες και χρώματα, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, όσοι επισκεφθούν την πινακοθήκη Θόδωρου Μάρκελλου, στα Τρίκαλα. Ο Σύλλογος Καναρινιών Αγριοπουλιών Θεσσαλίας (ΣΚΑΘ) διοργάνωσε την 4η έκθεση - διαγωνισμό τοπικής εμβέλειας, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να δουν από κοντά απίστευτους χρωματισμούς των καναρινιών, αλλά και παράξενους τύπους αυτών, όπως καμπούρικα, σγουρά, λοφιοφόρα καναρίνια κ.ά. Σκοπός της έκθεσης είναι να βοηθήσει στην επικοινωνία όλων των ενδιαφερόμενων με τα θέματα του συγκεκριμένου χόμπι: Να διαδοθεί στους πολίτες του δήμου Τρικκαίων, η γνώση των πουλιών και η ενημέρωση - συμμόρφωσή του, ειδικά με τα απειλούμενα είδη, αλλά και να βελτιωθεί η ποιότητα των πτηνών που φιλοξενούνται σε κλειστού τύπου εκτροφή, από τις κριτικές πιστοποιημένων κριτών. Η έκθεση ξεκίνησε τον Νοέμβριο με συγκέντρωση των πουλιών που διαγωνίζονται στον χώρο έκθεσης και ακολούθησε έλεγχος των πουλιών από κτηνίατρο. Τις επόμενες μέρες ο καθένας μπορούσε  να δει από κοντά την έκθεση, η οποία ολοκληρώθηκε με την απονομή βραβείων.

Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καναρινιών Αγριοπουλιών Θεσσαλίας (ΣΚΑΘ), Θεόδωρος Διαμαντής, σημειώνει ότι το καναρίνι είναι ένα κατοικίδιο πτηνό, πιάνει μικρό χώρο στο σπίτι, και όπως λένε και οι ειδικοί, το παιδί μπορεί να το φροντίζει, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο την αυτοπεποίθησή του και την υπευθυνότητά του.Ένας από τους συμμετέχοντες, είναι και ο μπλόκερ και απόφοιτος της φιλοσοφικής σχολής των Ιωαννίνων Σάκης Γιώτας, ο οποίος όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η σχέση του με τα πουλιά ξεκινάει από πολύ νωρίς, από την ηλικία των έξι ετών, όταν ένας ξάδερφός του, του χάρισε μια καρδερίνα. Τα καναρίνια, αναφέρει ο κ. Γιώτας, διακρίνονται σε τρεις μεγάλες κατηγορίες. Τα καναρίνια εμφάνισης - τύπου, όπως είναι τα gloster, krest, σγουρά κ.ά. Τα καναρίνια χρώματος όπως τα κόκκινα λιποχρωμικά, τα mozaik, οι αχάτες κ.ά. Και τα καναρίνια φωνής τα οποία είναι τα Harz, τα Mallinois και τα Timbrados κλπ.

Είναι σημαντικό τα νεαρά πουλιά να έχουν άπλετο χώρο για το πέταγμά τους και πολύ περισσότερο για τα καναρίνια φωνής, ώστε οι πνεύμονές τους, όπως εξηγεί, να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση την ώρα της «κρίσης». Προσφέρουμε στα πουλιά μας αρκετά μπάνια. Μία φορά την ημέρα τουλάχιστον. Όσοι έχουν στη διάθεσή τους καναρίνια - και όλων των τύπων - θα πρέπει να ταΐζουν τα πουλιά ένα καλής ποιότητας και ισορροπημένο μίγμα σπόρων, μέταλλα και ιχνοστοιχεία τα οποία δεν θα πρέπει να λείπουν ποτέ από το κλουβί, όπως και καθαρό νερό καθημερινά. Τα φρούτα, θα πρέπει να πλένονται σχολαστικά, ενώ η υγιεινή του κλουβιού είναι ο σημαντικότερος παράγοντας ώστε τα πουλιά να είναι γεμάτα ευεξία και μακροζωία. Ένα απολυμαντικό θα πρέπει πάντα να το έχουμε στη διάθεσή μας, καθώς και αντιβιοτικά πρώτης ανάγκης, καταλήγει ο κ. Γιώτας.

 

Αστρολογία
Επιλεγμένα Άρθρα

ix.gr