Αστρολογία του Πολιτισμού των Μάγια

Astrology of the Mayan Culture

Όπως ήταν επακόλουθο, στον ιδιαίτερα ανεπτυγμένο πολιτισμό των Μάγιας, εμφανίσθηκε και εξελίχθηκε η Αστρολογία με ένα σύστημα ανάλογο με το Ημερολόγιο τους. Αυτό το είδος της Αστρολογίας εξελίχθηκε παρ’ όλες τις δυσκολίες που πέρασε ο πολιτισμό τους, κυρίως απ’ την κατάληψη της Γης τους απ’ την Ισπανικής εισβολή όπου οι καθολικοί καλόγεροι προσπάθησαν να καταστρέψουν ήθη και έθιμα αυτού του λαού ενώ κάηκαν και τα περισσότερα βιβλία που σχετίζονται και με την Αστρολογία των Μάγιας.
Στην μεσοαμερικανική αυτή Αστρολογία, η έννοια του χρόνου χρησιμεύει ως σημάδι. Η βασική μονάδα μιας μέρας, της περιστροφής δηλαδή του πλανήτη μας γύρω απ’ τον άξονά του αποτελεί το θεμέλιο στο οποίο βασίζονται και άλλες μονάδες καταγραφής του χρόνου, όπως των 13 ημερών του κάθε Ζωδίου.

Τόσο οι αρχαίοι Μάγια όσο και οι Αζτέκοι, υπολόγιζαν τις ημέρες σε σετ των είκοσι.

Για τους Αζτέκους και τους Μάγιας, σημαντική φαίνεται να είναι η ημέρα της γέννησης για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας, του ψυχισμού, αλλά και για το πεπρωμένο. Συνδύασαν τα 20 ημερήσια ζώδια με κύκλους των δεκατριών οπότε έφθασαν στο ιερό αστρολογικό ημερολόγιο 260 ημερών που υιοθετήθηκε στο αρχαίο Μεξικό.
Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι Μάγιας Αστρολόγοι είχαν ανακαλύψει δύο κύκλους 20 και 13 ημερών όπως οι βιόρυθμοι με αρνητική, μηδενική και θετική τιμή που συμπεριλαμβάνοντας στις προγνώσεις τους.

Τηλεφωνήστε τώρα στο
PLANET PHONES 14990

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Κλήση 14990