Η βοήθεια της Εσωτερικής Αστρολογίας

provlepseis
provlepseis
Τηλ. 14990 

Οι περισσότεροι από αυτός που ασχολούνται με την αστρολογία σήμερα διαθέτουν μια επιφανειακή, επιπόλαια γνώση των τεσσάρων αστρολογικών στοιχείων της φωτιάς, του αέρα, του νερού και της γης, όπως και των τριών αστρολογικών «στυλ» – παρορμητικό, σταθερό και ευμετάβλητο.

Τους περασμένους αιώνες η κρυφή ή μυστικιστική σημασία των στοιχείων και της ποιότητας διδασκόταν μόνο σε συγκεκριμένα εσωτεριστικά ή μυστικιστικά σχόλεια, όμως η Εποχή του Υδροχόου, είναι αυτή στην οποία όλα τα μυστικά πράγματα αποκαλύπτονται, αφού όταν ανατέλλει ο Υδροχόος στο ωροσκόπιο του κόσμου, ο Σκορπιός φυσικά πέφτει στον 10ο οίκο, φανερώνονται ότι η εποχή του Υδροχόου είναι αυτή στην οποία τα μυστικά της απόκρυφης πλευράς της ζωής (Σκορπιός ) θα πρέπει να αποτελέσουν δημόσια γνώση.

Προκειμένου να κατανοήσει το «γιατί», ο αστρολογικός μελετητής θα πρέπει να ξέρει ότι το στοιχείο της Φωτιάς συμβολίζει μια κατάσταση διαφωτισμού και δεσπόζει στα επίπεδα της Οντότητας, του πνεύματος και της Ατομικότητας. Η φωτιά πάντα συμβολίζει το «ένα» ή την κατάσταση της μοναδικότητας και της αποκλειστικότητας. Όταν συσχετίζεται την αρχή της φωτιάς με τις τρεις αστρολογικές ποιότητες – παρορμητική, σταθερή, ευμετάβλητη έχουμε τα ακόλουθα:Ο Κριός, το παρορμητικό ζώδιο της Φωτιάς, αντιπροσωπεύει το αποκλειστικό ( Φωτιά ) τον Εαυτό ( Φωτιά ) την ταυτότητα ( παρορμητικό ζώδιο). Ο Λέων, το σταθερό ζώδιο της φωτιάς, δηλώνει το αποκλειστικό ( Φωτιά ) την αξία ( σταθερό ζώδιο ). Να γιατί εκείνοι που γεννιούνται κάτω από την ισχυρή επιρροή του Λέοντα πιστεύουν ότι είναι «μοναδικής» σημασίας ( φωτιά ) και αξίας ( σταθερό ζώδιο ) ενώ εκτιμούν ιδιαίτερα ( σταθερό ζώδιο ) τον Εαυτό ( φωτιά ). Ο Τοξότης, το ευμετάβλητο ζώδιο της φωτιάς, συμβολίζει το αποκλειστικό ή «μοναδικό» ( φωτιά ) την ενημέρωση και την γνώση (ευμετάβλητο ζώδιο ). Επειδή το στοιχείο της φωτιάς αντιπροσωπεύει το επίπεδο του πνεύματος, ο Τοξότης μας δίνει ενημερότητα και γνώση ( ευμετάβλητο ζώδιο ) του εαυτού ή της Ύπαρξης ( φωτιά ).

Στην εσωτερική αστρολογία, η Φωτιά αντιπροσωπεύει το πρώτο επίπεδο της ύπαρξης – το πνευματικό ή αιτιολογικό επίπεδο. Από το επίπεδο της φωτιάς του εαυτού του «ενός», κατηφορίζουμε προς το επίπεδο του στοιχείου του Αέρα που αντιπροσωπεύει τους «δύο» ή τους περισσότερους από έναν. Αν η φωτιά αντιπροσωπεύει το επίπεδο του «ενός» ο Αέρας εκφράζει το επίπεδο των «πολλών» Προκειμένου να γίνει ο «ένας» «πολλοί», ο Ένας πρέπει πρώτα να χωριστεί, να αποκτήσει πανομοιότυπο, να επαναληφθεί, έτσι ο Αέρας συμβολίζει την διαίρεση ή την αντιγραφή της ιδιότητας της Φωτιάς: της Ατομικότητας. Αφού το επίπεδο της φωτιάς εκφράζει την μοναδικότητα ή αποκλειστικότητα, το επίπεδο του Αέρα εκφράζει την δυαδικότητα ή την διαποίκιλση ή την διαίρεση του «Ενός».
Έχουμε δει ότι η σταθερή ποιότητα αντιπροσωπεύει τη αξία. Ο Υδροχόος είναι ένα ζώδιο του Αέρα, σταθερής ποιότητας. Ένας από τους συνδυασμούς αυτού του στοιχείου και αυτής της ποιότητας δηλώνει την πολυχρωμία ( Αέρας ) της αξίας ( σταθερό ζώδιο ), που έχει μετασχηματιστεί στην νέα κοινωνική τάση του Υδροχόου – οι άνθρωποι ξαφνικά συζητούν για την αξία ( σταθερό ζώδιο ) της ποικιλίας ( Αέρας ). Είτε το καταλαβαίνουν οι άνθρωποι είτε όχι, επηρεάζονται τώρα ασυνείδητα από την αυξανόμενη δύναμη του αρχέτυπου του Υδροχόου.

Μια ματιά στις τρεις διαφορετικές «ποιότητες « ή καταστάσεις του Αέρα αποκαλύπτει ότι οι Δίδυμοι εκφράζουν την ενημέρωση και την γνώση ( ευμετάβλητο ζώδιο ) ή την δυαδικότητα ( Αέρας ). Επειδή οι Δίδυμοι είναι επίσης το ζώδιο των πανομοιότυπων ή αντιγράφω (Αέρας ) ή το «δίδυμο», γι’ αυτό άλλωστε οι Δίδυμοι αποκαλούνται το ζώδιο του Αέρα και εκφράζει την ταύτιση ( παρορμητικό ζώδιο ) με την δυαδικότητα ή τους «πολλούς» ( Αέρας ) , γι’ αυτό ο ζυγός έχει την ικανότητα να ταυτίζεται με δυο ή περισσότερα αντίθετες απόψεις την ίδια στιγμή.

Πριν εξετάσουμε την εσωτερική σημασία του Υδροχόου, να πρέπει να σημειωθεί ότι ο Υδροχόος είναι ένα από τα τέσσερα σταθερά ή «δυναμικά» ζώδια του ζωδιακού και ότι τα τέσσερα σταθερά ζώδια ( Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος ) έχουν μια ξεχωριστή αστρολογική σημασία. Τα παλαιότερα αστρολογικά κείμενα αναφέρονται σε αυτά τα τέσσερα σταθερά ζώδια αποκαλώντας τα «χερουβικά», που το καθένα αντιπροσωπεύει την απελευθέρωση μιας μοναδικής μορφής κοσμικής δύναμης. Το σημείο απελευθέρωσης κάθε μίας από αυτές τις μορφές δύναμης είναι η 15η μοίρα κάθε απ΄ τα σταθερά ζώδια. Η 15η μοίρα του υδροχόου λέγεται η μοίρα του «αγγέλου» και υπάρχει μια βαθιά εσωτερική σημασία σε αυτό.

Έχουμε δει ότι το στοιχείο του Αέρα συμβολίζει τον πολλαπλασιασμό του Ενός και ότι δεσπόζει στο επίπεδο της δυαδικότητας ή ότι είναι αυτό που «διπλασιάζει» ή διαχωρίζει» Εσωτεριστικά, ο Υδροχόος έχει ονομαστεί το ζώδιο του «δίδυμου ψυχής» ή του «αιθερικού διπλού» ενώ η ανθρωπότητα τώρα περνάει σε μια φάση στην οποία κάθε άτομο θα αποκτήσει πλήρη συνείδηση του αιθερικού ή ηλεκτρομαγνητικού σώματος, ως εκ τούτου γινόμαστε ικανοί να συμμετέχουμε συνειδητά στην αφύπνιση του υπερσυνείδητου ή «Αγγελικού» επιπέδου ύπαρξης. Γι’ αυτό οι 15 μοίρες του υδροχόου είναι εσωτεριστικά γνωστές σαν οι μοίρες του Αγγέλου και γι’ αυτό τη ανθρώπινη ψυχή τελευταία την έχει συνεπάρει σε τέτοιο βαθμό το ζήτημα των Αγγέλων. Αποτελεί ένα σημάδι ότι ο Υδροχόος έχει αρχίσει να επηρεάζει το συλλογικό ασυνείδητο. Από την Εποχή του Ταύρου και το «χρυσό Μοσχάρι» ο κόσμος μπήκε στην εποχή του Κριού, του Κριαριού, που ακολούθησε από την εποχή των Ιχθύων, του ψαριού και τώρα μπαίνουμε στην Εποχή του Υδροχόου, του Αγγέλου.

Η συνείδηση του αιθερικού ή ακόμα ψιλότερα, το δονούμενο επίπεδο φέρνει μαζί του συναίσθηση της ανθρώπινης αύρας ή των λεπτών ηλεκτρομαγνητικών απορροιών του νευρικού συστήματος, μαζί με την ακόλουθη υποδεέστερη ικανότητα της θέασης της ψυχικής κατάστασης του κάθε ανθρώπου που αντανακλάται στην αύρα του.

Αφού ο Υδροχόος είναι ένα ζώδιο ποιότητας, που όπως έχουμε δει εκφράζει μια απελευθέρωση δύναμης, η Εποχή του Υδροχόου πρέπει πρώτα να αποκαλύψει τον εαυτό της μέσα από την απελευθέρωση μιας νέας μορφής δυνάμεως. Τώρα για όσους αμφιβάλλουν για την βαθιά σημασία της αστρολογίας στην κατανόηση των ‘όσων συμβαίνουν στην γη, ας ενώσουμε την εσωτερική σημασία της σταθερής ποιότητας και του στοιχείου του αέρα. Η σταθερή ποιότητα αντιπροσωπεύει την δύναμη ενώ το στοιχείο του Αέρα συμβολίζει την δυαδικότητα, το πιστό αντίγραφο ή το πανομοιότυπο της ποιότητας της φωτιάς του «Ενός».
Υπάρχει ένα βαθύ νόημα στο γεγονός ότι το ζώδιο του Ήλιου, ο Λέων βρίσκεται απέναντι από το ζώδιο του Ουρανού, τον Υδροχόου ο Ήλιος και ο Λέων υπερασπίζονται τις αρετές τις ανθρώπινης αξιοπρέπειας, την θρησκευτικότητα και την ακεραιότητα. Ο Ήλιος λέγεται ότι «ζημιώνεται» στον υδροχόο, κάτι που σημαίνει ότι οι ιδιότητες του Ήλιου εξασθενούν σε αυτό το ζώδιο. Η Αρνητική πλευρά του υδροχόου – η πλευρά του «τρελού επιστήμονα» – φτηναίνει την ηλιακή αίσθηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ακεραιότητας και της διακριτικότητας. Αν οι άνθρωποι μπορούν να παραχθούν μαζικά –με την κλωνοποίηση- τι γίνεται η αξία ( σταθερή ποιότητα ) του Λέοντα της ατομικής μοναδικότητας ( φωτιά ).
Θα πρέπει να θυμούμαστε πάντα ότι κάθε ζώδιο του ζωδιακού έχει ένα φως, μια πλευρά που ενισχύει το πνεύμα ταυτόχρονα με μια σκοτεινή διαβολική πλευρά. Η κακή πλευρά του Υδροχόου κάνει κακή χρήση των επιστημονικών / τεχνολογικών νεωτερισμών και των δυνάμεων του Νου. Μας γεννιέται όμως το ερώτημα: είναι πραγματικά δυνατός να αντιγράψουμε με ακρίβεια ένα άτομο; Εδώ η αστρολογία απαντά με βεβαιότητα… όχι, είναι εντελώς αδύνατον. Μερικοί έχουν πει ότι επειδή ένας κλώνος είναι ένα ακριβές γενετικό πανομοιότυπο, θα έχει ταυτόσημη προσωπικότητα με το πρωτότυπο. Η αστρολογία απαντά ότι αυτό δεν είναι δυνατόν, για τον απλούστατο λόγο ότι έναν παιδί – ακόμα και ένα κλωνοποιημένο παιδί! Είναι σταμπαρισμένο από τους αστρολογικούς σχηματισμούς ή τα «αστρικά μοτίβα» της στιγμής της πρώτης του ανάσας. Οι πλανητικοί σχηματισμοί που ισχύουν κάποια συγκεκριμένη στιγμή, εντυπώνονται πάνω στο παιδί και επίσης επηρεάζονται τις εκκρίσεις από τους ενδοκρινείς αδένες. Ακόμα και αν δυο άτομα μοιράζονται το ίδιο DNA, το γεγονός ότι το ένα ανάσανε για πρώτη φορά όταν, ας πούμε, ο Άρης ήταν στον Κριό και το άλλο όταν ο Άρης ήταν στον Καρκίνο, θα αλλάξει την προσωπικότητα και το πεπρωμένο του καθενός.

Για παράδειγμα, το ζώδιο του Ταύρου συσχετίζεται με τη αργή δράση του θυρεοειδούς ενώ οι Δίδυμοι με την υπερδραστηριότητα του ίδιου αδένα. Το άτομο που γεννιέται κάτω από την έντονη επιρροή του Ταύρου θα έχει χαμηλό ρυθμό εκκρίσεων από τον θυρεοειδή ενώ ο κλώνος του με το ίδιο γενετικό υλικό αλλά «γεννημένο» κάτω από την επιρροή των Διδύμων θα δέχεται κοσμικές δονήσεις που επιταχύνουν την δραστηριότητα του θυρεοειδούς αδένα. Η φυσική ηρεμία και υπομονή του Ταύρου θα αντικατασταθεί στον κλώνο από την νευρικότητα και την ανησυχία των Διδύμων.

Υπάρχει ένα ακόμα βαθύτερο νόημα στα στοιχεία της Φωτιάς και του Αέρα που είμαι σίγουρος ότι πολλοί άνθρωποι θα βρουν εκπληκτικό μόλις το μάθουν. Το στοιχείο της φωτιάς αντιπροσωπεύει το επίπεδο της Οντότητας ή αυτό που αποκαλούμε «θεότητα». Η φωτιά είναι το επίπεδοι της προέλευσης, όλων των πραγμάτων που πηγάζουν από την Οντότητα, γι’ αυτό η φωτιά επίσης συσχετίζεται με οτιδήποτε πρωτότυπο. Έχουμε δει ότι το στοιχείο του Αέρα είναι ένα βήμα κάτω από το στοιχείο της φωτιάς και αντιπροσωπεύει το επίπεδο της διαίρεσης ή της αντίθεσης. Ως εκ’ τούτου, ο Αέρας εκφράζει μια αντίθεση (Αέρας) προς το πραγματικό ( Φωτιά ) ή μια αντίθετη πραγματικότητα που ανταγωνίζεται ή μιμείται ( Αέρας ) το πραγματικό ( φωτιά ) αλλά δεν έχει καμιά σχέση με το αληθινό.
Επειδή η φωτιά συμβολίζει το πρωτότυπο, ο Αέρας εκφράζει το πλαστό – όχι αυτό που είναι πραγματικό αλλά το εικονικά πραγματικό. Αυτό, φίλοι αναγνώστες, είναι το αίτιο του χαρίσματος το Υδροχόο, της «εικονικής» πραγματικότητας ή της δύναμης προσομοίωσης ( Αέρας ) ή υπεξαίρεσης (Αέρας) της οντότητας ( Φωτιά ) του πραγματικού.
Ο Ζυγός δίνει την ικανότητα απόσπασης ( Αέρας ) της αίσθησης της ταυτότητας ( παρορμητική ποιότητα) ή την τοποθέτηση ενός στην θέση κάποιου άλλου, ενώ οι Δίδυμοι χαρίζουν επίγνωση ( μεταβλητή ποιότητα ) το εξαγόμενο ( Αέρας ).


Τηλεφωνήστε τώρα στο
PLANET PHONES 14990

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Κλήση 14990