Αφιέρωμα στις Μάνες του Ζωδιακού Κύκλου

Το αφιέρωμα αυτό προς τις Μάνες του Ζωδιακού, τα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς τους προς τα παιδιά τους, είναι ένα αφιέρωμα με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας που εορτάζεται την Δεύτερη Κυριακή του Μαΐου στις σύγχρονες κοινωνίες.

Στην Αρχαία Ελλάδα η πρωταρχική πηγή αναφοράς στην “Γιορτή της Μητέρας”, ήταν την Εποχή της Άνοιξης όπου λατρευόταν η Γαία, η μητέρα Γη που αργότερα την αντικατέστησε η κόρη της η Ρέα, σύζυγος του Κρόνου, μητέρα του Δία, Θεά της γονιμότητας.
Ας δούμε όμως τα χαρακτηριστικά για τις Μητέρες στα Ζώδια.

ΚΡΙΟΣ
Η μητέρα Κριός, είναι δυναμική ιδιαίτερα, συχνά αναλαμβάνει και τον ρόλο του πατέρα στην ανατροφή και διαπαιδαγώγηση των παιδιών της, αλλά οι επιπλέον υποχρεώσεις, στερούν μέρος του συναισθηματισμού της.
Η μάνα Κριός μεγαλώνει αγόρια – κορίτσια δίνοντάς τους καθήκοντα απ’ την παιδική ηλικία στο σπίτι και υπάρχουν στιγμές όπου μπορεί να φερθεί με σκληρό τρόπο, θα έλεγα στρατιωτικό. Σίγουρα είναι δίκαιη.

ΤΑΥΡΟΣ
Η μητέρα Ταύρος είναι στοργική, συμπεριφέρεται με σταθερότητα και υπομονή αλλά και πείσμα να περάσει η άποψή της. Ενδιαφέρεται για την προσφορά αγαθών ακόμα και καταναλωτικών για την ευτυχία των παιδιών της και με τον τρόπο της θα τα διδάξει πως να διαχειρίζονται με σωστό τρόπο τα χρήματά τους, ενώ θα φροντίσει να τα προικίσει με τον καλύτερο τρόπο.

ΔΙΔΥΜΟΣ
Σαφέστατα απ’ τις φιλικότερες προς τα παιδιά τους μανάδες καθώς παίζουν, εξασκούνται, επικοινωνούν με τον καλύτερο τρόπο και η νεανική τους εμφάνιση και συμπεριφορά τα προσεγγίζει άριστα! Το θέμα είναι πόσο θα μπορέσουν να εμπιστευτούν τη μάνα τα παιδιά σε τυχόν πρόβλημά τους καθώς την βλέπουν συχνά είτε φλύαρη είτε «συνομήλικη» ενώ αναζητούν συμβουλή από πρόσωπο μεγαλύτερης ηλικίας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η μανάδες που ανήκουν στο ζώδιο του Καρκίνου είναι αντιπροσωπευτικές του ρόλου τους, καθώς είναι ιδιαίτερα στοργικές, τρυφερές, νοικοκυρές και καλές μαγείρισσες!
Η μάνα Καρκίνος συχνά γίνεται ιδιαίτερα ανήσυχη ίσως και χωρίς λόγο, υπερπροστατευτική και ταυτόχρονα ευάλωτη στων παιδιών της τα καπρίτσια κάνοντάς τους χατίρια που τα κακομαθαίνουν.

ΛΕΩΝ
Η μάνα Λέων είναι υπερήφανη για τα παιδιά της. Τα μεγαλώνει με τρόπο που τους μαθαίνει να έχουν αυτοκυριαρχία, δυνατό χαρακτήρα και να επιζητούν το θαυμασμό του περιβάλλοντός τους.
Συχνά ξοδεύει αρκετά χρήματα για να προσφέρει όλο και περισσότερα στα παιδιά της αλλά ταυτόχρονα γίνεται κυριαρχική και κτητική περιορίζοντας χωρίς να το καταλαβαίνει ελευθερίες ή παρέες τους.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η μητέρα Παρθένος, είναι σχολαστική, υπεύθυνη στην ανατροφή των παιδιών της, συχνά ανήσυχη και υπερβολική με την καθαριότητά τους και την τακτοποίηση των πραγμάτων και του δωματίου τους. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την ανατροφή τους αλλά και για την διατροφή και την υγεία τους, σε σημείο υπερβολής.
Αυτό που της λείπει για να γίνει η τέλεια μάνα είναι η αισιοδοξία και η λιγότερη αυστηρή κριτική της.

ΖΥΓΟΣ
Η Ζυγός μητέρα είναι γλυκιά προς τα παιδιά της, ευγενική απέναντί τους, δυσκολεύεται να τα μαλώσει ή να τα επιπλήξει και συχνά θέλει τον διάλογο μαζί τους σε κάθε θέμα.
Είναι άριστη για να τους μάθει να σκέφτονται και να ενεργούν δίκαια, ενώ με τον τρόπο της τα κάνει να γίνουν συντροφικά και συνεργάσιμα.
Φροντίζει ιδιαίτερα για την εμφάνιση και το ντύσιμό τους.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Η μάνα Σκορπιός είναι δύσκολη αλλά ταυτόχρονα δίκαιη. Διαισθάνεται ανά πάσα στιγμή τα παιδιά της. Με τον τρόπο της τα καταλαβαίνει, ενώ στις απαγορεύσεις της είναι κάθετη και απόλυτη και δεν τους αφήνει περιθώρια δικαιολογιών.
Η στάση της την κάνει κτητική απέναντί τους, ταυτόχρονα δύσπιστη και ερευνητική.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Φιλική ιδιαίτερα, φροντίζει την άθλησή τους, τα προτρέπει να μάθουν ξένες γλώσσες, να ταξιδέψουν, να εξερευνήσουν και δυσκολεύεται να θέσει περιορισμούς στην διαπαιδαγώγησή και την ανατροφή τους.
Η φιλική της συμπεριφορά την κάνει αγαπητή στα παιδιά της.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η μητέρα Αιγόκερως, συχνά εμφανίζεται σκληρή, απρόσιτη αλλά ταυτόχρονα είναι δίκαιη.
Ενδιαφέρεται να αναθρέψει τα παιδιά της σωστά και συχνά γίνεται αδικαιολόγητα περιοριστική απέναντί τους. Η μάνα Αιγόκερως, δίνει όλο και περισσότερη βοήθεια για τη μόρφωσή τους αλλά και όταν πια έχουν μεγαλώσει και εργάζονται ενδιαφέρεται για την ανέλιξή τους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Η Υδροχόος μάνα είναι φιλική, τα μεγαλώνει με τρόπο πους τους δίνει ελευθερίες, συχνά ακολουθεί εκκεντρικές τάσεις στην ανατροφή τους για την διαπαιδαγώγησή τους.
Το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται στην εξέλιξη ελεύθερων ανθρώπων, ενώ ταυτόχρονα ενδιαφέρεται για τα ενδιαφέροντά τους και τις φιλίες τους.

ΙΧΘΥΣ
Η μητέρα Ιχθύς συμπεριφέρεται μονίμως με ευαισθησίες, ακολουθεί την ανεπτυγμένη της διαίσθηση και ενδιαφέρεται για τα ταλέντα των παιδιών της να αναπτυχθούν, ενώ θα τα κάνει φιλόζωα! Η συμπεριφορά της, ενδεχομένως να τα κάνει ανυπάκουα ή ακόμα και τεμπέλικα.
Ενδιαφέρεται να καλύπτει τους φόβους τους και τις ανασφάλειές τους, ενώ είναι η πρώτη που θα τα κάνει να αγαπήσουν τα κατοικίδια ζώα και θα τους προτείνει τη συντροφιά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες χρειάζεται η ανάλυση του προσωπικού Ωροσκοπίου και κυρίως η θέση της Σελήνης, ο 5ος Οίκος και ο Κυβερνήτης του 5ου Οίκου και οι Όψεις που σχηματίζει με άλλους Πλανήτες του Ωροσκοπίου. Καλέστε στο 14990.
Τηλεφωνήστε τώρα στο
PLANET PHONES 14990

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Κλήση 14990