Ερωτική Συναστρία

astrological love affair

Η ουσιαστική αστρολογική τεχνική που χρησιμοποιείται σε μια ανάλυση σχέσεως είναι η σύγκριση των δυο ωροσκοπίων, στην οποία ο αστρολόγος εξετάζει τους χάρτες και των δυο συντρόφων και προσδιορίζει τις κυριότερες αλληλεπιδράσεις που υπάρχουν μεταξύ τους. Αυτή η αρκετά σύνθετη διαδικασία (ένα είδος «γενέθλιας ανάλυσης για δυο») έχει υπεραπλοποιηθεί από τους ανθρώπους που μιλούν εύθυμα για αστρολογικά «ταιριάσματα» ή «μη ταιριάσματα» – όροι που είναι εντελώς ακατάλληλοι με το θέμα.Ιδέες όπως «ο Λέων δεν τα πάει καλά με το Σκορπιό» ή «ο Ταύρος και ο Αιγόκερως ταιριάζουν» είναι παράλογες καθώς πρέπει να εξεταστούν ουσιαστικά μεταξύ τους οι δύο χάρτες.

Έτσι συμβαίνει σε μια συναστρία. Όλοι οι παράγοντες του ωροσκοπίου και στους δυο χάρτες εξετάζονται και ερμηνεύονται. Το αποτέλεσμα είναι μια λεπτομερής ανάλυση όχι μόνο ξεχωριστά για τα δύο άτομα αλλά και για το πώς εμφανίζονται σαν μονάδα.
Μπορείτε να έχετε μια καλή εικόνα της βασικής φύσεως μιας σχέσης χωρίς να μπαίνετε καθόλου σε πολλές αστρολογικές λεπτομέρειες. Μερικοί θεμελιώδεις παράγοντες αποκαλύπτουν τις βασικές γραμμές της σχέσης ζωγραφίζοντας ένα ακριβές αν και, κατά κάποιο τρόπο, γενικευμένο πορτραίτο των περισσότερο σημαντικών τρόπων με τους οποίους αντιδρούν τα δυο άτομα. Τα τέσσερα στοιχεία είναι σημαντικοί αρχικοί παράγοντες. Η σχετική έμφαση ή μη έμφαση των τεσσάρων στοιχείων (φωτιά, γη, αέρας, νερό) στους δύο χάρτες είναι ιδιαίτερα σημαντική όσον αφορά μια σχέση. Εάν έχετε πέντε πλανήτες στα συντηρητικά, πρακτικά ζώδια της γης, για παράδειγμα, ενώ στο χάρτη του συντρόφου σας τονίζονται τα τολμηρά, δημιουργικά ζώδια της φωτιάς – λοιπόν, θα δίνετε λίγο ο ένας στα νεύρα του άλλου. Η γήινη προσωπικότητα σας μπορεί να βλέπει «άσκοπα ρίσκα» εκεί που ο σύντροφος σας των ζωδίων της φωτιάς βλέπει μόνο «διασκέδαση και ενδιαφέρον». Ο σύντροφός σας κατά τον ίδιο τρόπο μπορεί να θεωρήσει αυτό που εσείς ονομάζετε «απλά κοινή υπόθεση» ότι είναι απόλυτο και ανόητο.

Αυτό το πολύ απλό επίπεδο ανάλυσης είναι συχνά αρκετά αποκαλυπτικό όσον αφορά τη συνολική μορφή της σχέσης, μια και δείχνει σε γενικές γραμμές τον τρόπο προσέγγισης της ζωής του κάθε ατόμου. Τα άτομα που έχουν τα ζώδια της φωτιάς πολύ τονισμένα στους χάρτες τους έχουν την τάση να είναι δημιουργικά παρορμητικά και να ζητούν την περιπέτεια. Τα ζώδια της γης δείχνουν μια πιο μεθοδική και πρακτική προσέγγιση της ζωής. Τα ζώδια του αέρα αλλάζουν εύκολα, είναι καλλιεργημένα, μερικές φορές ονειροπόλα ή αναποφάσιστα. Και τα ζώδια του νερού είναι συναισθηματικά, ευαίσθητα και διορατικά.
Όταν αναλύω ένα χάρτη, υπολογίζω την διανομή των δέκα πλανητών και του Ωροσκόπου και προσδιορίζω τη συνολική έμφαση των στοιχείων. Από αυτούς τους έντεκα συνολικά παράγοντες, πέντε ή περισσότεροι σε οποιοδήποτε στοιχείο δείχνουν μια καθαρή έμφαση στις ιδιότητες αυτού του στοιχείου στην ψυχική διαμόρφωση αυτού του ατόμου.
Οι πλανητικές ομάδες είναι ένας άλλος τρόπος ανάλυσης των χαρτών.

Μετά από αυτά τα αρχικά βήματα πρέπει να δούμε τις λεπτομέρειες – να δούμε ακριβώς πως τα δύο άτομα αντιδρούν το ένα με το άλλο και γιατί.
Η ερμηνεία μπορεί να γίνει αρκετά συγκεκριμένη, επειδή ο χάρτης στην πραγματικότητα τεμαχίζει την προσωπικότητα σας στα επί μέρους στοιχεία που τη συνθέτουν, διευκολύνoντάς σας να δείτε ακριβώς ποιος συγκεκριμένος τομέας της προσωπικότητάς σας έχει θετική ή αρνητική επιρροή στο σύντροφό σας.

Βλέπετε πως όλα αυτά τα μικρά αστρολογικά κομμάτια μπορούν να σας δείξουν ακριβώς γιατί εσείς και ο σύντροφος σας συμπεριφέρεται ο ένας στον άλλο με αυτόν τον τρόπο; Η αστρολογία, ως συνήθως, φέρνει τα πάντα στην επιφάνεια – όπου μπορείτε να τα δείτε, να τα αναγνωρίσετε και να κάνετε δημιουργικά βήματα για να συμβιβαστείτε μαζί τους.
Οι Όψεις ανάμεσα στον Ήλιο ενός ατόμου και τη Σελήνη του άλλου είναι ίσως οι πιο φανερές και με επιρροή ενδείξεως της φύσης μιας σχέσης. Βασικά οποιαδήποτε ισχυρή όψη ανάμεσα στον Ήλιο τον ένα χάρτη και στη Σελήνη στον άλλο (είτε αυτή η όψη είναι αρμονική είτε όχι) δείχνει την παρουσία ενός ισχυρού δεσμού ανάμεσα στους δυο συντρόφους. Ο Ήλιος σας σε τετράγωνο με τη Σελήνη του, για παράδειγμα, τείνουν να σας φέρνουν κοντά περισσότερο παρά να σας χωρίζουν – κάτι που μπορεί να μην το περιμένετε εάν λάβετε υπόψη σας την «παρεμποδιστική» φύση του τετραγώνου. Αλλά αυτό που δείχνει η φύση της όψης είναι οι βασικές ιδιότητες του δεσμού που υπάρχει μεταξύ σας – δηλαδή, είτε ο δεσμός βασίζεται κατά βάση στις ομοιότητες σας (σύνοδος, εξάγωνο, ή τρίγωνο) ή στις διαφορές σας (τετράγωνο η αντίθεση).
Αν και η «κλασική» όψη είναι ο Ήλιος του άνδρα με τη Σελήνη της γυναίκας η όψη στην πράξη φαίνεται να έχει αποτέλεσμα σε οποιαδήποτε κατεύθυνση και με οποιοδήποτε τύπο σχέσης, όχι μόνο με την αισθηματική Ο σημαντικός παράγων είναι η ίδια η σύνοδος Ήλιου – Σελήνης όχι το φύλλο των απόψεων ή σε ποιον ανήκει ο Ήλιος και σε ποιον η Σελήνη. Η σύνοδος δηλ. δηλώνει μια «στενή σχέση», ένα συνδυασμό ενεργειών ανάμεσα στους δυο συντρόφους. Αλλες όψεις Ήλιου – Σελήνης δείχνουν διαφορετικούς τύπους δεσμών ανάμεσα στους συντρόφους, όλες βασικά θετικές, αλλά καμία τόσο έντονη όσο η σύνοδος. Το εξάγωνο και το τρίγωνο δείχνουν σχέσεις που βασίζονται σε όμοιες απόψεις και η αντίθεση δείχνει σχέσεις που η φορά της δύναμής τους είναι το εμπόδιο που γενικεύεται από κάποιες, κατά κάποιο τρόπο αντίθετες προσωπικότητες.

Για πολλούς λόγους, οι αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στον Αρη του ενός συντρόφου και την Αφροδίτη του άλλου είναι πολύ όμοιες με τις όψεις Ήλιου – Σελήνης που περιγράφονται παραπάνω. Αλλά οι αλληλεπιδράσεις Αρη – Αφροδίτης φαίνονται να είναι περισσότερο περιορισμένες σε έκταση από τις όψεις Ήλιου – Σελήνης. Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει επειδή ο Ήλιος και η Σελήνη είναι οι δυο πιο βασικοί παράγοντες της προσωπικότητας στο χάρτη, ενώ η φύση των άλλων πλανητών είναι πολύ περισσότερο «εξειδικευμένη». Έτσι, μια όψη Ήλιου – Σελήνης ανάμεσα στους χάρτες δυο απόψεων δείχνει ότι δίνουν όλη την καρδιά και την ψυχή τους σε μια σχέση, οποιαδήποτε κι αν είναι η συγκεκριμένη φύση της όψης. Ένας τέτοιος δεσμός είναι βαθύς και διαρκής, κάνοντας το ζευγάρι να δουλεύει σκληρότερα, ακόμα κι αν η σχέση πάρει στροφή προς το χειρότερο.

Αλλες πλανητικές αλληλεπιδράσεις, συμπεριλαμβάνεται και της σειράς των όψεων Αρη – Αφροδίτης, δείχνουν ένα πιο περιορισμένο τύπο δεσμού ανάμεσα στους πλανήτες. Οι σύντροφοι έχουν ορισμένους τομείς κοινούς, αλλά αυτοί οι τομείς είναι κατά κάποιο τρόπο περιορισμένοι σε έκταση και γι αυτό κάπως πιο εύκολο να θυσιαστούν, αν τα πράγματα πάνε άσχημα. Για τον ίδιο λόγο, οι δύσκολες όψεις Αρη – Αφροδίτης ανάμεσα στους δύο χάρτες έχουν την χάση να δείχνουν πιο σοβαρούς τύπους σύγκρουσης από τις αντίστοιχες όμως Ήλιου – Σελήνης. Γι αυτό αυτές οι διαμάχες μπορεί να είναι πιο δύσκολες να λυθούν.
Η σειρά των όψεων Ήλιου – Σελήνης και Αρη – Αφροδίτης ανάμεσα στους δύο χάρτες, εάν υπάρχουν, δείχνουν ίσως τον πιο σημαντικό των δεσμών ανάμεσα στα δυο άτομα, ειδικά στις αισθηματικές σχέσεις. Φαίνεται να βασίζονται στην «θετική – αρνητική» ή «αρσενική – θηλυκή» φύση αυτών των ζευγαριών πλανητών. Και ο Ήλιος και ο Αρης είναι πλανήτες τύπου «γιανγκ» που αντιπροσωπεύουν τις θετικές, δραστήριες και εξωτερικευμένες πλευρές της προσωπικότητας, ενώ η Σελήνη και η Αφροδίτη είναι οι «γιν» τύποι πλανητών που αντιπροσωπεύουν τους αρνητικούς, παθητικούς και δεκτικούς παράγοντες της προσωπικότητας.

Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους πλανήτες είναι σημαντικοί όσον αφορά οποιαδήποτε σύνοδο σχηματίζουν με τους πλανήτες στο χάρτη του συντρόφου του και όσον αφορά τους Οίκους στους οποίους πέφτουν. Ακολουθούν μερικές σημαντικές αναλύσεις.
Το άτομο του οποίου ο Δίας σχηματίζει σύνοδο με ένα πλανήτη στο χάρτη του συντρόφου έχει την τάση να υπερβάλει τις ιδιότητες του πλανήτη τον οποίο προβάλει στην προσωπικότητα του ατόμου. Η σύνοδος τον Δία σας με τη Σελήνη του συντρόφου σας στον Καρκίνο, για παράδειγμα, δείχνει ότι φέρνετε στην επιφάνεια περισσότερη από την ευαίσθητη, συναισθηματική, μητρική (και κτητική!) φύση του συντρόφου σας με τη Σελήνη στον Καρκίνο.

Ο Οίκος του χάρτη σας στον οποίο πέφτει ο Δίας του συντρόφου σας δείχνει έναν τομέα της ζωής σας που μπορεί να επεκταθεί σημαντικά μέσω των δραστηριοτήτων και της βοήθειας του συντρόφου. Ο Δίας κάποιου που πέφτει στο δεύτερο Οίκο σας, για παράδειγμα, δείχνει ότι αυτός ή αυτή θα ρίχνουν ελεύθερα χρήματα στο δρόμο σας, καλυτερεύοντας την οικονομική σας κατάσταση. Εάν ο Δίας πέφτει στο δέκατο Οίκο σας, ο σύντροφος σας θα σας βοηθήσει εποικοδομητικά στην καριέρα σας.

Οι επαφές του Κρόνου με το χάρτη του ενός συντρόφου είναι συχνά δίκοπο μαχαίρι. Το άτομο του οποίου ο Κρόνος έχει σχέση μπορεί να έχει την τάση να πιέζει τη δραστηριότητα οποιουδήποτε πλανήτη με τον οποίο ο Κρόνος σχηματίζει σύνοδο, ή να φέρνει αναβολές στον τομέα της ζωής του Οίκου στον οποίο ο Κρόνος πέφτει. Αλλά ομοίως αυτός ο τύπος «απαγόρευσης» μπορεί επίσης να δείχνει ένα μεγάλο βαθμό βοήθειας, που οδηγεί το σύντροφο σε περισσότερη εκλέπτυνση των συγκεκριμένων ιδιοτήτων και να τις χρησιμοποιεί με πιο αποτελεσματικό και επαρκή τρόπο.

Οι σύνοδοι του Κρόνου με τον Ήλιο, Σελήνη ή Αρη του συντρόφου είναι συνήθως οι πιο ευαίσθητες από αυτές τις επαφές μια και δείχνουν την καταστολή της «απόπνιξης» των σημαντικών πλευρών της ζωής: ατομικότητα (Ήλιος), συναισθηματικότητα (Σελήνη), ή δραστηριότητα (Αρης). Εκτός και αν προσέχει πολύ το άτομο με τον Κρόνο, το άλλο άτομο είναι πιθανόν να αισθάνονται να πνίγεται ή να ασφυκτιά από τη σχέση. Και πάλι το σθένος του Κρόνου και ο πραγματισμός, εάν χρησιμοποιείται δίκαια, μπορεί να οδηγήσει σε μια σημαντική θετική εξέλιξη του συγκεκριμένου παράγοντα της προσωπικότητας.

Οποιοιδήποτε πλανήτες πέφτουν στον έβδομο Οίκο του συντρόφου κερδίζουν πρόσθετη σημασία στην ερμηνεία, μια και ο έβδομος Οίκος από μόνος του σχετίζεται με τους συνεταιρισμούς και τις σχέσεις. Διασταυρωμένες σχέσεις στους χάρτες από γενέθλιους πλανήτες που βρίσκονται στον έβδομο Οίκο είναι επίσης υψηλής σημασίας, καθώς είναι (μικρότερης έκτασης) επαφές προς η από τους σχετικούς κυβερνήτες τον έβδομου Οίκου.
Από τον Στέλιο Νικολάου
Τηλεφωνήστε τώρα στο
PLANET PHONES 14990

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Κλήση 14990