Chakras και πλανήτες

Ο Θεοσοφιστής και ενορατικός C. W. LIADBEATER έχει γράψει ένα βιβλίο σχετικό με τα CHAKRAS, όπου αναφέρεται σε μια επεξήγηση πως κάποιος ονόματι GICHTIL συνδέει κάθε πλανήτη με ένα CHAKRAS. 
Το ίδιο έχει κάνει και ο DANE RUDHYAR, ένας απ’ τους πιο βαθυστόχαστους σύγχρονους αστρολόγους με διαφορετική όμως συσχέτιση, πλανήτη με CHAKRAS. O LIADBEATER αποδίδει τον Κρόνο στο στέμμα, τον Δία στην κορυφή, τον Άρη στο λαιμό τον Ήλιο στην καρδιά, Ερμή στον σωλήνα και την Σελήνη στο γεννητικό κέντρο ή Κουνταλίνι. Δεν μπορώ να βρω την πλήρη αντιστοιχία του RUBHYAR, αλλά η τοποθέτηση που κάνει του Κρόνου στην βάση, αντί για το στέμμα με βάζει σε σκέψεις. Στην αρχή αναρωτήθηκα γιατί ο GICHTIL τοποθετεί τον Κρόνο στην κορυφή, αλλά ύστερα από σκέψη βρήκα ότι μπορούσε να είναι σωστό. Μετενσαρκωνόμαστε προς την ύλη ή για μεγαλύτερη ακρίβεια στο σταυρό.

Με τον Κρόνο σε σχήμα Χ να χαρακτηρίζει το σημείο όπου πεπερασμένη υλοποίηση πραγματοποιείται, τείνει κανείς να παραδεχτεί ότι αυτή η τοποθέτηση είναι βασική. Ο θρίαμβος που ακολουθεί όταν ο άνθρωπος έχει συμπληρώσει τη μετενσάρκωση, όταν έχει αναπτυχθεί στο σημείο όπου το στέμμα – CHAKRA απλώνει γύρω του ένα φωτοστέφανο, είναι ένα πραγματικό Κρόνιο επίτευγμα θριάμβου απάνω στην ύλη, εάν μπορεί να υπάρξει ποτέ κάτι τέτοιο. Αλλά αυτό το αφήνω στη δική σας κρίση. Ο Δίας στην κορυφή είναι εύκολα καταληπτός , γιατί η ευφυία του Ανώτερου Νου, εξισώνεται με τον ευγενή αυτό Πλανήτη. Δυσκολότερο να κατανοηθεί είναι ο Άρης στον λαιμό, αλλά ο Ήλιος στην καρδιά είναι απόλυτα λογικός, εφ’ όσον ο Ήλιος αποτελεί την καρδιά του Ηλιακού μας Συστήματος.

Η αντιστοιχία της Αφροδίτης με το ηλιακό πλέγμα μας βάζει προς στιγμή σε σκέψη. Δε θα ταίριαζε περισσότερο με την καρδιά, αφού αντιπροσωπεύει την αγάπη; Αλλά η καρδιά μέσα στο σώμα ζωντανεύει από μόνη της, ενώ η Αφροδίτη και τα συναισθήματα ανήκουν, στην πραγματικότητα, κατά μεγάλο μέρος στο ηλιακό πλέγμα. Η Σελήνη στη βάση είναι πολύ λογικό, εφ’ όσον το σεξ είναι η αρχή της φυσικής ζωής και αστρολογικά η Σελήνη αναφέρεται στην αρχή της ζωής, την βρεφική ηλικία και όλα τα όσα μαθαίνουμε με τη μίμηση. Όχι καλά αναπτυγμένα CHAKRAS εξεταζόμενα κάτω απ’ το πρίσμα της ενόρασης αποτελούν εστίες άγχους ή δέκτες από φως και χρώμα φθάνουν προς το αιθερικό σώμα.

Ακόμα και το κέντρο του στέμματος όταν πρωταρχίσει να δέχεται είναι ένα κύκλωμα που σιγά – σιγά αναπτύσσεται. Θυμηθείτε τα αγάλματα του βούδα με τον μικρό κάμπο από όστρακα σαν μια όμορφη ζωηρή προεξοχή στην κορυφή του κεφαλιού του. Είναι ο μόνος που ο γλύπτης αποδίδει ένα αναπτυγμένο στέμμα – CHAKRA που φυσικά δεν μπορεί να αποδώσει την ομορφιά από το φως που ξεχύνεται ολόγυρα πράγμα που στον πολιτισμός των MAYA έδωσε την αφορμή οι μυημένοι να ονομάζονται φτερωτά φίδια. Τα ινδικά χτενίσματα με τα φτερά, ως τα σήμερα βασίζονται σ’ αυτό το, με οξυδέρκεια παρατηρημένο, διακριτικό του μύστη.
Τηλεφωνήστε τώρα στο
PLANET PHONES 14990

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Κλήση 14990