Αφιέρωμα στο ΖΥΓΟ ♎ Libra

22 Σεπτεμβρίου – 23 Οκτωβρίου

Από τον Κώστα Κονδύλη
Τηλ. 14990

Στοιχείο : Αέρας
Φύση : Αρσενική
Ιδιότητα : Παρορμητική
Κυβερνήτης : Αφροδίτη
Σε έξαρση : Κρόνος
Σε αδυναμία : Άρης
Σε πτώση : Ήλιος

Πλανήτης Κυρίαρχος ανά δεκαήμερο – δεκανό :
22/9 – 2/10 : Αφροδίτη
03/10-12/10 : Ουρανός
13/10-23/10 : Ερμής

Και να που ο Ήλιος 22/9/2021 στις 22:20 περνά στο Ζώδιο του Ζυγού όπου θα παραμείνει μέχρι τις 23/10/2021 07:52 π.μ. δηλαδή, εισέρχεται στο Ζώδιο της πτώσης του. Το «Εγώ», ο Εαυτός, αντιλαμβάνεται με πόση αλαζονεία θεωρούσε πως ήταν δυνατό να ζήσει ατομικά, πάνω στο Θρόνο του – υπολογίζοντας μόνο τη δική του θέληση, τα σχέδια, τα οράματα ….
Η Υπηρεσία – που απλόχερα προσέφερε στους άλλους από το Ζώδιο της Παρθένου – έμεινε χωρίς αναγνώριση και ίσως η «Φλόγα» να ένοιωσε τότε περισσότερο μόνη από ποτέ… Έτσι, τώρα, αναγορεύει σε ιδανικό τη συμμαχία. Αποζητά τη συνεργασία, χρησιμοποιεί σαν όπλο τη διπλωματία. Δημιουργεί ισότιμες σχέσεις, φιλίες, θέτει τον εαυτό στα πλαίσια της Κοινωνίας. Το μανιφέστο του στηρίζεται στην πίστη πως η εξέλιξη και η πρόοδος μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από τις συντονισμένες προσπάθειες όλων. Μοιράζεται, συνυπάρχει, παραμερίζει την προσωπική επιλογή, θυσιάζει τον εγωισμό στο βωμό της συντροφικότητας. Ψάχνει επίμονα να βρει τη δικαιοσύνη, το ζύγι της Θέμιδος. Καθόλου τυχαία δεν είναι η έλευση του Φθινοπωρινού Ηλιοστασίου την πρώτη μέρα του Ζωδίου του Ζυγού ….
Εδώ, στον πρώτο κοινωνικό οίκο, οι Ηλιακές Ακτίνες αγωνίζονται να ανακαλύψουν το άλλο μισό της ύπαρξης, την αδελφή ψυχή. Έχει ειπωθεί πως, κάποτε, οι ψυχές ήταν ενωμένες, σαν αυγά. Η στιγμή που το αρσενικό κομμάτι χωρίστηκε από το θηλυκό, οδήγησε στο δυϊσμό, τις πολικότητες, τις αντιθέσεις που έθεσαν τον Κόσμο, το Σύμπαν, τον Ήλιο και τη Γη σε κίνηση, σε εξέλιξη. Άρχισε, λοιπόν, να υπάρχει – να μετρά ο Χρόνος ….
…. Στα πλαίσια αυτά, η Φύση γνωρίζει πως η μέρα μικραίνει ολοένα. Και ο Χειμώνας έρχεται. Άρα οι κατάλληλες προετοιμασίες πρέπει να ολοκληρωθούν, κάτι που – με τον ένα ή τον άλλο τρόπο – θα γίνει στα επόμενα δύο Ζώδια.
Για την ώρα – στο Ζυγό – η κούρσα έχει σαν στόχο την εύρεση και εξασφάλιση συντρόφου. Κανείς δεν θέλει να είναι μόνος όταν αρχίζει να νυκτώνει νωρίς. Οι ψυχές οδηγούν τον καθένα μας σ’ αυτή την αναζήτηση για το …άλλο μισό. Και είναι χαρακτηριστική η προσήλωση όσων κυβερνώνται από την Αφροδίτη, στην ομορφιά, την αρμονία και την αισθητική. Τα στοιχεία αυτά αποτελούν την Εξωτερική – επίγεια εκδήλωση της ψυχοπνευματικής ανάμνησης που προέρχεται από την ευδαιμονία, την ευτυχία της ολόκληρης οντότητας, του Ουράνιου Αυγού, με πιο απλά λόγια θα μπορούσαμε να πούμε : του παράδεισου ….
Οι γεννημένοι στο Ζώδιο του Ζυγού, χαρακτηρίζονται από μια αγωνιώδη αναζήτηση του μέτρου και της αρμονίας. Φιλικοί, συνεργάσιμοι κι ειρηνικοί, επιδιώκουν αυτοεκτίμιση κι επιβεβαίωση μέσα από τη στάση και τη συμπεριφορά των άλλων απέναντί τους. Γοητευτικοί και συχνά όμορφοι, αξιολογούν ιδιαίτερα την εξωτερική εμφάνιση των πραγμάτων, των ανθρώπων, του περιβάλλοντος. Λάτρεις της τέχνης και συχνά προικισμένοι και οι ίδιοι με σπάνια ταλέντα.
Έχουν μια ροπή προς τον ναρκισσισμό και την επιδερμικότητα. Το σύστημα αξιών τους είναι έντονα προσανατολισμένο στις σχέσεις και τις ισορροπίες, με αποτέλεσμα να μην έχει σταθερά θεμέλια μια και πραγματοποιούν πολύ συχνά συμβιβασμούς.
Ένα ακόμα κύριο χαρακτηριστικό της ιδιοσυγκρασίας τους αποτελεί η αναποφασιστικότητα. Πολύ συχνά παραμένουν αδρανείς και μετέωροι ανάμεσα στις εναλλακτικές επιλογές. Στο φινάλε φαίνεται πως διαλέγουν οι άλλοι ή ακόμα και η ίδια η ζωή. Αυτή η αμφιταλαντευόμενη στάση, τους οδηγεί κάποτε στο ψεύδος ή την υποκρισία. Ταυτόχρονα η προσήλωσή τους στην εικόνα – τη φυσική εκδήλωση των πραγμάτων – τους παρασύρει πολλές φορές στην «επιφάνεια», τον υλισμό.
Στις δύσκολες καταστάσεις έχουν την τάση να λυγίσουν, να τα παρατήσουν μια και δεν είναι μαχητικοί.
Συνήθως οι Ζυγοί επιλέγουν για ταίρι ανθρώπους περισσότερο δυναμικούς και αποφασιστικούς απ’ ότι οι ίδιοι. Ο εφιάλτης της μοναξιάς τους οδηγεί στο γάμο σε ιδιαίτερα μικρή ηλικία και χωρίς πολύ σκέψη, είναι η αλήθεια. Προτιμούν να ακολουθούν τις εξελίξεις στο σπίτι παρά να διαμορφώνουν οι ίδιοι τις καταστάσεις. Είναι σημαντικό ο σύντροφος να τους αναγκάζει να ξεφεύγουν από τις περιόδους αδράνειας, που χαρακτηρίζουν τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική τους ζωή.
Τηλεφωνήστε τώρα στο
PLANET PHONES 14990

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Κλήση 14990