Αφιέρωμα στην ΠΑΡΘΕΝΟ ♍ Virgo

23 Αυγούστου – 23 Σεπτεμβρίου

Από τον Κώστα Κονδύλη
Τηλ. 14990

Στοιχείο : Γη
Φύση : Θηλυκή
Ιδιότητα : Μεταβλητή
Κυβερνήτης : Ερμής
Σε έξαρση : Ερμής
Σε αδυναμία : Ποσειδώνας
Σε πτώση : Αφροδίτη

Πλανήτης Κυρίαρχος ανά δεκαήμερο – δεκανό :
22/8 – 1/9 : Ερμής
02/9 – 11/9 : Κρόνος
12/9 – 22/9 : Αφροδίτη

Ο Ήλιος στις 23/8/2022 στις 06:16 π.μ., περνά στο Ζώδιο της Παρθένου όπου θα παραμείνει μέχρι τις 23/9/2022 04:04 π.μ.
Η Παρθένος ταυτίζεται με την υπηρεσία και τη μαθητεία. Το άρμα του Ήλιου, όμως, αγνοώντας τον ανθρώπινο εγωισμό και τη ματαιοδοξία, ξεπερνά την ατομικότητα, το δεσποτισμό και την περηφάνια του Λέοντα, καταφθάνοντας στο Βασίλειο της Αγνότητας. Σκοπός του η κατάκτηση της επιστημονικής σκέψης, προσφέροντας στον πλησίον, την Κοινωνία και εν τέλει στο Σύμπαν – άρα στον Εαυτό – μια γνώση ξεκάθαρη, γυμνή και ταυτόχρονα πραγματική. Προσφέροντας ακούραστα την ύπαρξή του, εξυψώνει την τάξη του Διαστήματος, επιδιώκοντας να της δώσει εφαρμογή πάνω στον πλανήτη. Αποποιείται το πάθος, ίσως εγκαταλείπει το συναίσθημα – γνωρίζοντας πως θα βιώσει πίκρες για τις επιλογές του αυτές. Εργάζεται για την αρετή του καθήκοντος, ξέροντας πως οι συνέπειες θα γκρεμίσουν την αυτοεκτίμισή του. Η έντονη εκδήλωση της γης στην Παρθένο, εισαγάγει την οντότητα στην αλήθεια της ματαιότητας που η ατομική ύπαρξη πρεσβεύει. Και είναι επόμενο, από τη στιγμή που τούτο είναι το τελευταίο Ζώδιο της ατομικότητας. Προετοιμάζεται, λοιπόν, ο δρόμος για τα υπόλοιπα ταξίδια του Ήλιου στις Ομάδες, τις Κοινωνίες, τους Πλανητικούς και Αστρικούς Λόγους του Γαλαξία ….
Ο Ερμής, ο κυβερνήτης πλανήτης της Παρθένου, εκδηλώνει εδώ την πρακτική του πλευρά. Η λογική είναι ορθολογιστική. Η σκέψη δεν διασπείρεται όπως στους Διδύμους, αλλά στοχεύει στην τάξη, τη συναλλαγή, την ανάλυση. Η λεπτομέρεια αναγορεύεται σε αρετή και μέσα από την κριτική τροφοδοτεί την προσωπικότητα με πληροφορίες. Πληροφορίες που πιθανό να μην χρησιμοποιηθούν, πάντα, συνειδητά. Ο πλούτος τους, όμως θα καλλιεργήσει τη Γη, θα εμπλουτίσει τι άγονο χώμα, που κάποτε – αναπάντεχα θα δώσει καρπό.
Αντίκρυ από την εποχή των Ιχθύων, που χρησιμοποίησε το Ζώδιο σαν όπλο της μεταφυσικής πραγμάτωσης (μέσω της Παρθένου Μαρίας), η Παρθένος θα αξιολογηθεί διαφορετικά πλέον, σαν χώρος διανοητικός κι εγκεφαλικός κι όχι σαν σύνδρομο Στέρησης.
Φίλες και φίλοι, ανήκετε στο Ζώδιο της οργάνωσης, του προγραμματισμού και της συνέπειας. Φέρνετε πάντοτε σε πέρας τις υποθέσεις, το έργο ή την αποστολή που αναλαμβάνετε. Αν και συχνά γινόσαστε σχολαστικοί, δογματικά προσηλωμένοι στη λεπτομέρεια, ακόμα και υποχόνδριοι, εν τούτοις όλοι σας χρειάζονται και σπάνια τα καταφέρνουν όταν απουσιάζετε τις δύσκολες ώρες.
Φοβόσαστε την αποτυχία, γι αυτό και κάποτε «χάνετε το δάσος, όντας προσκολλημένοι στο δέντρο». Παρά ταύτα είσαστε ευπροσάρμοστοι κι έτσι οι αλλαγές ενσωματώνονται στη δράση σας. Ιδεολόγοι της αυτοκριτικής, οδηγείστε συχνά στην υποτίμηση του εαυτού, που αποτελεί το μεγαλύτερο έγκλημα από τα «έργα και τις ημέρες σας».
Από τους πιο προικισμένους συζητητές, διατηρείτε τα πιο ακλόνητα επιχειρήματα. Αμφισβητίες, δεχόσαστε ελάχιστες αυθεντίες. Είστε οι μόνοι στο Ζωδιακό, που μπορείτε να μιλήσετε για το υπερβατικό – το μεταφυσικό με αξιοπιστία και λογική. Διακριτικοί και μετριόφρονες, γνωρίζετε την πραγματική διάσταση τούτης της ύπαρξής μας. Περίεργοι και παρατηρητικοί, βρίσκετε τον τρόπο να μην αισθανόσαστε την κατάσταση της μονοτονίας.
Η βοήθειά σας προς τους άλλους είναι παροιμιώδης – αν και συχνά δεν αναγνωρίζεται. Η νοημοσύνη σας είναι ξεχωριστή, η μαθηματική σας σκέψη συνέβαλλε στην εισαγωγή του Κόσμου στη σύγχρονη Εποχή. Αξιόλογοι συγγραφείς, πραγματευόσαστε φαινόμενα και καταστάσεις που οι υπόλοιποι δεν αντιλαμβάνονται καν την ύπαρξή τους….
Πόσο καλύτεροι θα ήσασταν, άραγε, χωρίς τα περιβόητα άγχη σας; Πόσο πιο ανθρώπινοι χωρίς τις ψυχοσωματικές σας κατάρες;
Όσο σαφής είναι η περιγραφή που μπορούμε να κάνουμε για ένα πρόσωπο, ένα γεγονός, όσο ακριβής και εύστοχη μια συμβουλή, άλλο τόσο ομιχλώδης είναι η άποψη σας για τον Εαυτό, τη φιλοδοξία και τις συναισθηματικές σας ανάγκες.
Σαν αποτέλεσμα είστε πάντα πολυπράγμονες, πληροφορημένοι και άξιοι. Όμως τις περισσότερες φορές βυθισμένοι στη μετριότητα, αγχώδεις και ανασφαλείς απέναντι στις ευκαιρίες, τους συνανθρώπους και το μέλλον ….
Σαν μάστορες της υγιεινής και της σωστής διατροφής, θεωρείται πως φροντίζετε για μακροχρόνια διαβίωση και ποιότητα ζωής. Ο Δούρειος Ίππος της οργανικής σας κατάστασης φαίνεται να είναι η ανικανότητα που παρουσιάζετε στον τομέα «ψυχική ισορροπία».
Η αστάθεια και το άγχος, οι φοβίες και οι μεταπτώσεις, σας οδηγούν σε εντερικά και στομαχικά προβλήματα, κολίτιδες, δερματικά. Στο θέμα σας δεν υπάρχει Επιστημονική διέξοδος. Θεωρητικά, πάντως, κάποια ομοιοπαθητικά φάρμακα ή ακόμα και διάφορα φυτικά εκχυλίσματα καταπραΰνουν την εσωτερική αναστάτωση.
Τηλεφωνήστε τώρα στο
PLANET PHONES 14990

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Κλήση 14990