Μυστηριώδης κοσμική ακτίνα παρατηρήθηκε στη Γιούτα

Στην Κοσμική αστρολογία 22/11/2023 η κ. Μαρία Μιχαήλου το προέβλεψε στη ζωντανή εκπομπή της. Θα το δείτε ΕΔΩ στο 26:30

Οι επιστήμονες του Διαστήματος που επιδιώκουν να κατανοήσουν την αινιγματική προέλευση των ισχυρών κοσμικών ακτίνων εντόπισαν ένα εξαιρετικά σπάνιο, εξαιρετικά υψηλής ενέργειας σωματίδιο που πιστεύουν ότι ταξίδεψε στη Γη πέρα ​​από τον γαλαξία του Γαλαξία.
Η ενέργεια αυτού του υποατομικού σωματιδίου, αόρατου με γυμνό μάτι, ισοδυναμεί με το να ρίξεις ένα τούβλο στο δάχτυλο του ποδιού σου από το ύψος της μέσης, σύμφωνα με τους συγγραφείς νέας έρευνας που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στο περιοδικό Science. Συναγωνίζεται τη μοναδική πιο ενεργητική κοσμική ακτίνα που έχει παρατηρηθεί ποτέ, το σωματίδιο «Oh-My-God» που ανιχνεύθηκε το 1991, σύμφωνα με τη μελέτη.
Οι κοσμικές ακτίνες είναι φορτισμένα σωματίδια που ταξιδεύουν στο διάστημα και πέφτουν βροχή στη Γη συνεχώς. Οι κοσμικές ακτίνες χαμηλής ενέργειας μπορούν να εκπέμπονται από τον ήλιο, αλλά οι εξαιρετικά υψηλής ενέργειας είναι εξαιρετικές. Πιστεύεται ότι ταξιδεύουν στη Γη από άλλους γαλαξίες και εξωγαλαξιακές πηγές.

Μυστηριώδης πηγή
Η πηγή αυτών των σωματιδίων εξαιρετικά υψηλής ενέργειας μπερδεύει τους επιστήμονες.
Ο Matthews, ένας εκπρόσωπος της Telescope Array Collaboration, είπε ότι οι δύο μεγαλύτερες καταγεγραμμένες κοσμικές ακτίνες εμφανίστηκαν «κάπως τυχαίες» - όταν οι τροχιές τους εντοπίζονται πίσω, δεν φαίνεται να υπάρχει τίποτα αρκετά υψηλής ενέργειας για να παράγει τέτοια σωματίδια. Το σωματίδιο Amaterasu, συγκεκριμένα, φαινόταν να προέρχεται από αυτό που είναι γνωστό ως Τοπικό Κενό, μια κενή περιοχή του διαστήματος που συνορεύει με τον γαλαξία του Γαλαξία.
Αυτή η πανχρωματική όψη του σμήνος γαλαξιών MACS0416 δημιουργήθηκε συνδυάζοντας τις υπέρυθρες παρατηρήσεις από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA με δεδομένα ορατού φωτός από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA.  Για να γίνει η εικόνα, γενικά τα μικρότερα μήκη κύματος φωτός ήταν με χρωματική κωδικοποίηση μπλε, τα μεγαλύτερα μήκη κύματος κόκκινο και τα ενδιάμεσα μήκη κύματος πράσινο.  Η προκύπτουσα κάλυψη μήκους κύματος, από 0,4 έως 5 μικρά, αποκαλύπτει ένα ζωντανό τοπίο γαλαξιών που θα μπορούσε να περιγραφεί ως μία από τις πιο πολύχρωμες όψεις του σύμπαντος που δημιουργήθηκε ποτέ. 
«Αν πάρουμε τα δύο γεγονότα με την υψηλότερη ενέργεια - αυτό που μόλις βρήκαμε, το σωματίδιο «Ω-Θεέ μου» - αυτά δεν φαίνεται καν να δείχνουν τίποτα. Θα έπρεπε να είναι κάτι σχετικά κοντινό. Οι αστρονόμοι με ορατά τηλεσκόπια δεν μπορούν να δουν τίποτα πραγματικά μεγάλο και πραγματικά βίαιο», είπε ο Μάθιους.
«Προέρχεται από μια περιοχή που μοιάζει με τοπικό κενό χώρο. Είναι ένα κενό. Τι στο καλό συμβαίνει λοιπόν;»
Μια επέκταση στη Συστοιχία Τηλεσκοπίων μπορεί να δώσει κάποιες απαντήσεις. Μόλις ολοκληρωθούν, 500 νέοι ανιχνευτές θα επιτρέψουν στη Συστοιχία Τηλεσκοπίων να συλλάβει βροχές σωματιδίων που προκαλούνται από κοσμικές ακτίνες σε 2.900 τετραγωνικά χιλιόμετρα (περίπου 1.120 τετραγωνικά μίλια) - μια περιοχή σχεδόν στο μέγεθος του Ρόουντ Άιλαντ, σύμφωνα με δήλωση του Πανεπιστημίου της Γιούτα .
Τηλεφωνήστε τώρα στο
PLANET PHONES 14990

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Κλήση 14990