ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


Η Μαρία Μιχαήλου προέβλεψε στην εκπομπή της κοσμική αστρολογία 8.12.2023 για τις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΉΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΏΝ
Σε κινητοποιήσεις, κάθε μορφής, μαζικά και συντονισμένα σε όλη τη χώρα, τον Ιανουάριο, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι αγρότες κατά τη σύσκεψη της πανελλαδικής Επιτροπής μπλόκων στη Νίκαια Λάρισας.

Την ερχόμενη Τετάρτη βγαίνουν τα τρακτέρ σε Πλατύκαμπο και Ε65, με τους πλημμυροπαθείς αγρότες να ζητούν συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς.

Τα τρακτέρ θα βγουν, την Τετάρτη, σε Λάρισα ( Κόμβος Πλατυκάμπου), Καρδίτσα ( Ε65), Μαγνησία, Ελασσόνα, Αγιά και Όσσα.

Όπως ανέφερε ο Κωστας Τζέλλας, πρ Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, στα χωριά του Παλαμά «ακόμη άνθρωποι κοιμούνται στο προαύλιο σχολείου και εκκλησίας, άλλοι έχουν νοικιάσει χωρίς να έχουν λάβει ευρώ από την επιδότηση ενοικίου, Κ.Υ δεν υπάρχει, ακόμη υπάρχουν πληγέντες που δεν έχουν λάβει τα 6.600 ευρώ, ελάχιστοι έχουν λάβει τις 2.000 και 4.000 ευρώ για τοις ζημιές στον εξοπλισμό, ενώ οι αγρότες σπείραμε δίπλα από αναχώματα που ακόμη είναι σπασμένα».

Με την συγκέντρωση τρακτέρ στον κόμβο Πλατυκάμπου στη Λάρισα και στον Ε65 στην Καρδίτσα, την Τετάρτη, ανοίγει ο χορός των αγροτικών κινητοποιήσεων, όπως είπαν οι εκπρόσωποι των αγροτών, που θα κλιμακωθούν σε πανελλαδικό επίπεδο το δεύτερο 15νθημερο του Ιανουαρίου, σύμφωνα με την απόφαση στην σύσκεψη της πανελλαδικής Επιτροπής μπλόκων στη Νίκαια.

Σε δηλώσεις του ο Ρίζος Μαρούδας, πρ. της ΕΟΑΣΝΛ και μέλος της συντονιστικής επιτροπής μπλόκων ανέφερε «ότι είναι στο χέρι της κυβέρνησης αν θα κλείσουμε δρόμους.

Αν δώσει λύσεις ή όχι, ενώ τόνισε «την ανάγκη ο αγώνας να είναι μαζικός και μαχητικός, διαφορετικά δεν πρόκειται να δώσουν όσα δικαιούμαστε για να επιβιώσουμε» χωρίς να αποκλείει καμία μορφή κινητοποίησης.

Στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Μπλόκων συμμετείχαν εκπρόσωποι των αγροτών από 43 αγροτικούς συλλόγους και 11 ομοσπονδίες από όλη τη χώρα, Αμύνταιο, Πελοπόννησο, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Κοζάνη, Βέροια, Γρεβενά, Έβρο, Μαγνησία, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα κ.α.

Η μείωση στο κόστος των εφοδίων, του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, το αφορολόγητο πετρέλαιο, οι κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα και αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών τέθηκαν από όλους στην αιχμή των αιτημάτων.

Επιπλέον, για τη Θεσσαλία, οι αγρότες ζητούν αύξηση των αποζημιώσεων για την πραγματική παραγωγή που χάθηκε, απαντήσεις για το πότε και πως θα αποκατασταθεί η τεράστια καταστροφή στα παρακάρλια χωριά και ουσιαστικά έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Κινητοποιήσεις πανελλαδικά τον Ιανουάριο αποφάσισε η Επιτροπή Μπλόκων
Οι πλημμυροπαθείς αγρότες της Θεσσαλίας έχουν ήδη ζητήσει συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς και αναμένουν απάντηση.
Τηλεφωνήστε τώρα στο
PLANET PHONES 14990

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Κλήση 14990