Διαδήλωση για τα εργοδοτικά εγκλήματα στην Ινδονησία


Στην κοσμική αστρολογία 21/12/2023 η Μαρία Μιχαήλου
Μίλησε για ξεσήκωμα του κόσμου στην Ασία

Εκατοντάδες Ινδονήσιοι εργάτες διαδήλωσαν σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες εργασίας τους σε κινεζική μονάδα επεξεργασίας νικελίου, όπου έκρηξη στοίχισε τη ζωή σε 18 ανθρώπους την 24η Δεκεμβρίου.

«Καμιά παραγωγή δεν αξίζει (σ.σ. να χαθεί) ανθρώπινη ζωή!», φώναζαν διαδηλωτές με τηλεβόες, συγκεντρωμένοι μπροστά στο βιομηχανικό πάρκο Μοροουάλι (ανατολικά).
Επέδωσαν κατάλογο με 23 αιτήματα στη διεύθυνση της μονάδας, σύμφωνα με επιστολή συνδικάτων εργαζομένων στην αστυνομία.

Στις διεκδικήσεις τους συμπεριλαμβάνονται η βελτίωση της συντήρησης των εγκαταστάσεων και να υπάρχουν κλινικές για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών, καθώς και να γίνει υποχρεωτικό οι Κινέζοι εργαζόμενοι να μαθαίνουν ινδονησιακά.

Το δυστύχημα έγινε σε εργοστάσιο της Indonesia Tsingshan Stainless Steel (ITSS), θυγατρικής της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής νικελίου στον κόσμο, της κινεζικής Tsingshan Holding Group, που ελέγχει επίσης το βιομηχανικό πάρκο Μοροουάλι, στο νησί Σουλαουέσι (παλαιότερα γνωστό ως Κελέβη, ανατολικά).

Κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η έκρηξη έγινε ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης υψικαμίνου. Εύφλεκτο υγρό πήρε φωτιά, οι φλόγες εξαπλώθηκαν κι έφθασαν σε δεξαμενές οξυγόνου, που εξερράγησαν.

Η αστυνομία έκανε γνωστό σήμερα πως τριάντα άνθρωποι συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ανέφερε πως από τους 18 νεκρούς, οι 8 ήταν κινέζοι υπήκοοι.
Τηλεφωνήστε τώρα στο
PLANET PHONES 14990

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Κλήση 14990