Αυστραλία εξαιτίας του κυκλώνα Γιάσπερ - Καρχαρίες και κροκόδειλοι στα σπίτια


Κοσμική αστρολογία -Νέα Σελήνη στον Τοξότη - η Μαρία Μιχαήλου προέβλεψε για κυκλώνες και πλημμύρες

Βίαιους ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσε ο τροπικός κυκλώνας Γιάσπερ στα βορειοανατολικά τμήματα της Αυστραλίας, με το Κουίνσλαντ να έχει πληγεί περισσότερο από τις εκτεταμένες πλημμύρες και με τα μανιασμένα κύματα να έχουν παρασύρει ακόμα και καρχαρίες και κροκόδειλους, κάνοντας την εμφάνισή τους ανάμεσα στα σπίτια. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τις τοπικές αρχές, τα σωστικά συνεργεία απομάκρυναν πάνω από 300 ανθρώπους από τα σπίτια τους κατά την διάρκεια της νύχτας, ενώ αρκετές ζημιές αναφέρθηκαν και σε μία παράκτια περιοχή μήκους 400 χιλιομέτρων στα βόρεια του Κουίνσλαντ.
Επίσης, τουλάχιστον 9 άτομα, συμπεριλαμβανομένου και ενός 7χρονου ασθενή, κατέφυγαν στην ταράτσα ενός νοσοκομείου, με την διευθύνουσα σύμβουλο Χάνσλοου να δηλώνει στο τηλεοπτικό κανάλι ABC ότι οι άνθρωποι βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση αυτή την στιγμή, προσθέτοντας ότι πλέον καρχαρίες και κροκόδειλοι κολυμπούν ανάμεσα στα σπίτια, αλλά και γύρω από το νοσοκομείο. Μάλιστα, ήδη χρησιμοποιήθηκε από διασώστες και εθελοντές ειδικό λάσο προκειμένου να απομακρύνουν έναν κροκόδειλο που ήταν κοντά στα σπίτια.
Ο πρωθυπουργός της Πολιτείας, Στίβεν Μάιλς, κήρυξε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Κουίνσλαντ, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, τα επίπεδα του νερού ενδεχομένως να ξεπεράσουν τα ρεκόρ όλων των εποχών, ενώ δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι σε πολλές απομακρυσμένες περιοχές στα βόρεια τμήματα του Κουίνσλαντ τα σωστικά συνεργεία αδυνατούν να πλησιάσουν, εντείνοντας την ανησυχία για την ασφάλεια και τις ζωές των κατοίκων, αρκεί να υπολογιστεί το γεγονός ότι ο τροπικός κυκλώνας πλημμύρισε και κατέστρεψε πολλούς αυτοκινητόδρομους, προκάλεσε δεκάδες πτώσεις δέντρων, αλλά και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, εγκλωβίζοντας πολλούς ανθρώπους στα σπίτια τους.

Επιπλέον, εκατοντάδες ήταν οι κλήσεις που δέχθηκαν οι ομάδες διάσωσης για τον απεγκλωβισμό και την απομάκρυνση ανθρώπων από τα σπίτια τους, ενώ ένα 10χρονο κορίτσι χτυπήθηκε από κεραυνό το περασμένο Σάββατο και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο του Κουίνσλαντ. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο τροπικός κυκλώνας Γιάσπερ ενδεχομένως να θεωρηθεί ένας από τους ισχυρότερους που έχει πλήξει την βορειοανατολική Αυστραλία από τότε που ξεκίνησαν οι μετεωρολογικές παρατηρήσεις.
Τηλεφωνήστε τώρα στο
PLANET PHONES 14990

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Κλήση 14990