Ένοπλοι κατέλαβαν δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων στο Κόλπο του Ομάν


Στα ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ 2024 η Μαρία Μιχαήλου προέβλεψε επεισόδιο στη θάλασσα για την Ελλάδα εδω: https://www.youtube.com/watch?v=ty4RGIWMzVs&t=3726s 48:48

Για κατάληψη του δεξαμενόπλοιου ελληνικών συμφερόντων από ενόπλους στο Κόλπο του Ομάν κάνει λόγο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο St.Nikolas, σημαίας Νήσων Μάρσαλ.
Από τις ελληνικές Αρχές γίνεται προσπάθεια να διασταυρωθούν πληροφορίες ότι στο πλοίο επιβαίνει ένας Έλληνας ναυτικός.

Η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία United Kingdom Maritime Trade Operations, η οποία παρέχει προειδοποιήσεις στους ναυτικούς στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ότι η προφανής κατάληψη ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Πέμπτης, στα ύδατα μεταξύ του Ομάν και του Ιράν, σε μια περιοχή από όπου διέρχονται τα πλοία τα οπποία εισέρχονται και εξέρχονται από το Στενό του Ορμούζ.

Η βρετανική υπηρεσία περιέγραψε ότι έλαβε μια αναφορά από τον υπεύθυνο ασφαλείας του πλοίου ότι άκουσε «άγνωστες φωνές από το τηλέφωνο» μαζί με τον καπετάνιο του πλοίου. Είπε ότι περαιτέρω προσπάθειες να επικοινωνήσουν με το πλοίο απέτυχαν και ότι οι άνδρες που επιβιβάστηκαν στο πλοίο φορούσαν «μαύρες στρατιωτικού τύπου στολές με μαύρες μάσκες». 

Η ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας Ambrey δήλωσε ότι «έξι ένοπλοι» επιβιβάστηκαν στο πλοίο, το οποίο αναγνώρισε ως το πετρελαιοφόρο St. Nikolas. Πρόσθεσε ότι οι άγνωστοι άνδρες είχαν καλύψει τις κάμερες παρακολούθησης κατά την επιβίβασή τους.

Το St. Nikolas ονομαζόταν νωρίτερα Suez Rajan, το οποίο συνδέεται με την ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Empire Navigation.
Τηλεφωνήστε τώρα στο
PLANET PHONES 14990

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Κλήση 14990