Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ολλανδία, Πολωνία, Γερμανία ΑΓΡΌΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Η ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΗΛΟΥ προέβλεψε απεργίες αγροτών σε πολλές χώρες της Ευρώπης στις ζωντανές εκπομπές που έκανε για το 2024
Κοσμική αστρολογία -ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ 2024
2024 ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ μέρος 2ο
Η Γερμανία είναι η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που κατακλύζεται από ένα κύμα ταραχώδους διαμαρτυρίας αγροτών . Σε μια εβδομάδα δράσης σε ολόκληρη τη χώρα που θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή, ο αγροτικός τομέας αντεπιτίθεται στις προτεινόμενες περικοπές στις επιδοτήσεις για τα καύσιμα που χρησιμοποιούνται στη γεωργία.

Συνοδεία που αποτελούνται από χιλιάδες τρακτέρ και φορτηγά έχουν εξαπολύσει ταξιδιωτικό χάος και έχουν αποκόψει πολλές πόλεις τις τελευταίες ημέρες. Η παραγωγή σε μια εγκατάσταση της Volkswagen στη βόρεια πόλη Emden σταμάτησε ακόμη και. Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ αποκλείστηκε από εξαγριωμένους διαδηλωτές, καθώς προσπαθούσε να αποβιβαστεί από ένα πορθμείο κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών.
Κίνημα διαμαρτυρίας κυματίζει πέρα ​​από τα σύνορα της ΕΕ
Παρόμοιες διαδηλώσεις, που σε ορισμένες περιπτώσεις χαρακτηρίζονται από βία και έντονη εισβολή στην ιδιωτική σφαίρα των πολιτικών, έχουν προκαλέσει κατά καιρούς τεράστιες διακοπές λειτουργίας στην Ολλανδία  τα τελευταία χρόνια.
Έχοντας ως στόχο τα προγραμματισμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της χρόνιας ρύπανσης από άζωτο, το κίνημα διαμαρτυρίας εκεί δημιούργησε ακόμη και ένα νέο πολιτικό κόμμα το 2019, το αγροτικό-λαϊκιστικό Κίνημα των Αγροτών Πολιτών (BBB) .

Στο Βέλγιο, την Ισπανία  και τη Γαλλία, οι αγρότες βγήκαν επίσης στους δρόμους για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τις επιπτώσεις των προγραμματισμένων περιβαλλοντικών μεταρρυθμίσεων και το υψηλό κόστος. Η Πολωνία και άλλα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης έχουν δει παρόμοιο κυματισμό, αν και σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με την εισαγωγή φθηνών ουκρανικών σιτηρών στην ΕΕ .

Οι αγρότες κλείνουν τους δρόμους σε όλη τη Γερμανία
Ο Jan Douwe van der Ploeg, αγροτικός κοινωνιολόγος και πρώην καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Wageningen της Ολλανδίας, βλέπει σημαντικά κοινά σημεία για πολλές από αυτές τις περιπτώσεις: την υπεράσπιση του status quo.
Οι ανησυχίες συχνά περιλαμβάνουν "το δικαίωμα να συνεχίσει να χρησιμοποιεί επιδοτήσεις που αποκτήθηκαν με την ιστορία [ή] να συνεχίσει να χρησιμοποιεί ορυκτά ενέργεια ή φυτοφάρμακα. Είναι όλα πολύ σαφείς εκφράσεις της βιομηχανοποιημένης γεωργίας", είπε στη DW.

Ποια είναι τα παράπονα των αγροτών;
Αν και είναι εύκολο να συγκεντρωθούν οι διαμαρτυρίες, έχουν πυροδοτηθεί κυρίως από συγκεκριμένες εθνικές καταστάσεις. Οι γερμανικές διαμαρτυρίες σχετίζονται με τις επιδοτήσεις ντίζελ , οι Ισπανοί αγρότες πρόσφατα στόχευσαν σε μέτρα εξοικονόμησης νερού  και οι ανησυχίες των Γάλλων διαδηλωτών περιλάμβαναν τα έξοδα άρδευσης και καυσίμων, καθώς και την εμπορική πολιτική της ΕΕ.
Ωστόσο, με τις τιμές των λιπασμάτων και των καυσίμων να έχουν εκτοξευθεί στην Ευρώπη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία , οι αγρότες δήλωσαν ότι αισθάνονται τη συμπίεση σε όλη την Ευρώπη παρά τις πολύ υψηλότερες τιμές των τροφίμων στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Σύμφωνα με την Anne-Kathrin Meister της Ομοσπονδίας Γερμανικής Αγροτικής Νεολαίας (BDL), οι γεωργικές αποδόσεις απλά δεν μπορούν να συμβαδίσουν με το αυξανόμενο κόστος.

«Αν συγκρίνεις την αύξηση μόνο για τις τιμές των μηχανημάτων, των φυτοφαρμάκων και των λιπασμάτων, η απόδοση δεν αυξήθηκε ποτέ στον ίδιο βαθμό», είπε στην DW τηλεφωνικά από το Βερολίνο η Meister, η οποία μεγάλωσε περνώντας χρόνο στο αγρόκτημα των παππούδων της στη βόρεια Βαυαρία.
Τηλεφωνήστε τώρα στο
PLANET PHONES 14990

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Κλήση 14990