Προς παραίτηση Ο.Σολτς;

Από τη ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ  22/12/2023 η Μαρία Μιχαήλου και σε κάθε εκπομπή της λέει συνέχεια ότι ο ΣΟΛΤΣ θα πέσει
απόσπασμα εδώ 38:18
Πολιτικά «καμένο» τον θεωρούν ΗΠΑ και Βρετανία – Τέταρτο το SPD στις δημοσκοπήσεις
Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς βρίσκεται στα πρόθυρα της παραίτησης, καθώς αντιμετωπίζει το «χάος» στον προϋπολογισμό, και της αγροτικής «εξέγερσης», σήμερα τα γερμανικά μέσα που μεταφέρουν το κλίμα στο SPD μιλούν για «παράδοση της καγεκελαρίας».

Αυξάνεται η δυσαρέσκεια για τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς στους κόλπους του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), ενώ, σύμφωνα με την Sueddeutsche Zeitung, κάποια στελέχη συζητούν ακόμη και το ενδεχόμενο «παράδοσης» της καγκελαρίας στον σημερινό υπουργό Άμυνας Μπόρις Πιστόριους.
Σύμφωνα με την SZ, ανώτερα στελέχη του SPD θεωρούν την καγκελαρία «ανεπανόρθωτα χαμένη» και συζητείται ήδη το θέμα του ποιος θα πει στον κ. Σολτς, «Όλαφ, τελείωσε».

Η επιμονή του για κυρώσεις κατά της Ρωσίας και για την “πράσινη ενέργεια” έχουν οδηγήσει στο χείλος της καταστροφής την γερμανική οικονομία και ήδη αρκετοί αναλυτές μιλούν για ακόμα έναν πολιτικό ηγέτη που θα “πέσει” πριν τον Β.Πούτιν.

Ο Μπόρις Πιστόριους, ως «εφεδρικός καγκελάριος» στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου δεν διευκολύνει την κατάσταση για τον Όλαφ Σολτς.

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, ένας βουλευτής που δεν κατονομάζεται παρομοίασε την κατάσταση με τον Τιτανικό: «Η μπάντα εξακολουθεί να παίζει, το παγόβουνο φαίνεται ήδη, αλλά κανείς δεν κάνει κάτι».

Κάποιος άλλος σχολίασε με απογοήτευση την προηγούμενη υπόσχεση του κ. Σολτς ότι θα γίνει πιο μαχητικός και θα δείχνει μεγαλύτερη ενσυναίσθηση: «Δεν αλλάζει πια. Και μαζί με αυτόν, δεν αλλάζει και τίποτα άλλο».

Το θέμα της αλλαγής καγκελαρίου θα καταστεί ενδεχομένως πιεστικότερο, εάν η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) κερδίσει φέτος τις κρατιδιακές εκλογές στην Θουριγγία, την Σαξονία και το Βραδεμβούργο, επισημαίνεται.

Πολλοί βουλευτές θα συνειδητοποιούσαν τότε ότι στις επόμενες εκλογές θα έχαναν την έδρα τους στην Bundestag «και όταν πρόκειται για τα προς το ζην, μπορεί να αναπτυχθεί μια δυναμική», σχολιάζει στην SZ άλλος σοσιαλδημοκράτης βουλευτής.
Τηλεφωνήστε τώρα στο
PLANET PHONES 14990

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Κλήση 14990