Times: Σε πρώιμο στάδιο ο καρκίνος του βασιλιά Καρόλου

Η Μαρία Μιχαήλου στις κοσμικές εκπομπές της προέβλεπε συνέχεια ότι ο Κάρολος της Αγγλίας θα 'φύγει'
Ακούστε τα αποσπάσματα ΕΔΩ στο 29:18 κι ΕΔΩ 1:14:31
Συγκλονίζει και σοκάρει η είδηση ότι ο βασιλιάς Κάρολος έχει διαγνωστεί με μια άλλη μορφή καρκίνου και αποχωρεί από τα δημόσια καθήκοντά του, όπως ανέφερε η ανακοίνωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ . Η ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγες μέρες αφότου ο βασιλιάς, 75 ετών, πήρε εξιτήριο μετά από χειρουργική επέμβαση ενώ υποβάλλεται σε θεραπεία ήδη από τη Δευτέρα. Οι γιατροί εντόπισαν τον καρκίνο όταν υποβλήθηκε στην ιατρική του επέμβαση για την υπερπλασία προστάτη.

Με καρκίνο διαγνώστηκε ο βασιλιάς Κάρολος – «Είναι τόσο θετικός που δεν θα μπορούσες να φανταστείς ότι έχει κάποια πάθηση»
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα αναλάβει σύντομα επιπλέον καθήκοντα αν και είναι στο πλευρό της συζύγου του, αφού η πριγκίπισσα της Ουαλίας υποβλήθηκε σε εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα. Όμως οι αυξημένες υποχρεώσεις θέτουν σοβαρά ερωτήματα για τη λειτουργία της μοναρχίας. Έτσι το Παλάτι του Κένσινγκτον ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα, ότι θα ξαναρχίσει τα δημόσια καθήκοντά του αυτή την εβδομάδα πραγματοποιώντας επίσκεψη την Τετάρτη στο Κάστρο του Ουίνδσορ, ακολουθούμενη από εορταστική εκδήλωση συγκέντρωσης κεφαλαίων για το Ασθενοφόρο της Αεροπορίας του Λονδίνου το βράδυ.

Τις επόμενες ήμερες ανακοινώθηκε ότι φτάνει στο Λονδίνο και ο πρίγκιπας Χάρι για να συμπαρασταθεί στον πατέρα του.
Βρετανικά μέσα ενημέρωσης
Η διάγνωση του καρκίνου του Βασιλιά εμφανίζεται σε όλα τα πρωτοσέλιδα της Τρίτης. Οι Times, η Daily Telegraph, η Daily Mirror, η Daily Express και η Sun έχουν την ίδια φωτογραφία του μονάρχη με μπλε ριγέ κοστούμι, η οποία τραβήχτηκε κατά την κρατική επίσκεψή του στη Γαλλία πέρυσι, αλλά κυκλοφόρησε από το παλάτι τη Δευτέρα .

Η Sun περιγράφει το έθνος ως σε κατάσταση σοκ. Σε άλλο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η ανακοίνωση εγκαταλείπει το βασιλικό πρωτόκολλο. Οι Times αναφέρουν ότι τα νέα δεν θα μπορούσαν να μείνουν μυστικά για πολύ, δεδομένου ότι ο Βασιλιάς είχε αρχίσει να υποβάλλεται σε θεραπεία. Όμως, ο σχολιασμός στο μπροστινό μέρος της Telegraph λέει ότι είναι χαρακτηριστικό της διαφάνειας του Βασιλιά ότι θα κοινοποιούσε τα νέα.

Η Mirror λέει ότι οι γιατροί ελπίζουν ότι θα ενθαρρύνει όσους έχουν σημάδια της νόσου να αναζητήσουν θεραπεία. Ένας γιατρός στην εφημερίδα γράφει ότι δείχνει ότι ο καρκίνος είναι αδιάκριτος και δεν είναι ντροπή να αναζητήσετε βοήθεια.

Οι Times κατανοούν ότι η ασθένεια είναι σε πρώιμο στάδιο. Η ανάλυση μέσα στην εφημερίδα λέει ότι, μη αποκαλύπτοντας τον τύπο του καρκίνου που έχει, ο Βασιλιάς αναμφισβήτητα αγκαλιάζει όλους με οποιαδήποτε παραλλαγή της νόσου. Αλλά λέει ότι διατρέχει επίσης τον κίνδυνο πολλοί να υποθέσουν ότι η κατάσταση είναι χειρότερη από ό,τι αφήνει το Παλάτι.

«Η Αυτού Μεγαλειότητα επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις εικασίες και με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του κοινού για όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που έχουν προσβληθεί από καρκίνο» αναφέρεται ανακοίνωση των Ανακτόρων.

Στην είδηση αυτή , ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ έγραψε στο Twitter: «Εύχομαι στην Αυτού Μεγαλειότητα πλήρη και ταχεία ανάρρωση. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα επιστρέψει σε πλήρη ισχύ σε ελάχιστο χρόνο και ξέρω ότι ολόκληρη η χώρα θα του εύχεται καλά».

Ο ηγέτης των Εργατικών, Σερ Κίερ Στάρμερ , έγραψε στο Twitter: «Εκ μέρους του Εργατικού Κόμματος, εύχομαι στην Αυτού Μεγαλειότητα ό,τι καλύτερο για την ανάρρωση του. Ανυπομονούμε να τον ξαναδούμε με πλήρη υγεία».

Ο Πρόεδρος των Κοινοτήτων Sir Lindsay Hoyle είπε στους βουλευτές: «Ξέρω ότι ολόκληρο το Σώμα θα θελήσει να συμμετάσχει μαζί μου για να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας προς την Αυτού Μεγαλειότητα τον Βασιλιά μετά την ανακοίνωση των ειδήσεων σήμερα το απόγευμα.

«Οι σκέψεις μας είναι, φυσικά, με την Αυτού Μεγαλειότητα και την οικογένειά του και όλοι θα θέλαμε να του στείλουμε τις καλύτερες ευχές μας για επιτυχή θεραπεία και ταχεία ανάρρωση μετά τα αποψινά νέα».
Τηλεφωνήστε τώρα στο
PLANET PHONES 14990

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Κλήση 14990