Παπούα Νέα Γουινέα: Πάνω από 2.000 άνθρωποι θάφτηκαν ζωντανοί

Παπούα Νέα Γουινέα: Πάνω από 2.000 άνθρωποι θάφτηκαν ζωντανοί ΜΙΧΑΗΛΟΥ
Η Μαρία Μιχαήλου το προέβλεψε στη ζωντανή της εκπομπή χθες
Μπορείτε να ακούσετε το απόσπασμα ΕΔΩ στο 26:50

Ένα χωριό «σβήστηκε» σχεδόν ολόκληρο από τον χάρτη όταν τμήμα του όρους Μουνγκάλο κατέρρευσε, «πνίγοντας» δεκάδες σπίτια.
Περίπου 2.000 άνθρωποι εκτιμάται ότι θάφτηκαν ζωντανοί από τη μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε στην Παπούα Νέα Γουινέα, με τα συνεργεία διάσωσης να δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν επιζώντες.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε την Παρασκευή στην ορεινή περιοχή Ένγκα στη βόρεια Παπούα Νέα Γουινέα, σε απόσταση περίπου 600 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Πορτ Μόρεσμπι. Ένα χωριό στην πλαγιά λόφου «σβήστηκε» σχεδόν ολόκληρο από τον χάρτη όταν τμήμα του όρους Μουνγκάλο κατέρρευσε, «πνίγοντας» δεκάδες σπίτια, την ώρα που οι κάτοικοι κοιμούνταν.
Η Μαρία Μιχαήλου το προέβλεψε στη ζωντανή εκπομπή της Μπορείτε να ακούσετε το απόσπασμα ΕΔΩ στο 26:50
Αρχικά εκφράζονταν φόβοι πως 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αλλά ο τραγικός απολογισμός φαίνεται πως είναι πολύ μεγαλύτερος, με αξιωματούχους του ΟΗΕ να μιλούν για περίπου 670 νεκρούς.

«Η κατολίσθηση έθαψε ζωντανούς περισσότερους από 2.000 ανθρώπους και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε κτίρια, καλλιέργειες και σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της χώρας», δήλωσε αξιωματούχος του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, σε επιστολή του προς τον ΟΗΕ.

«Η κατάσταση παραμένει ασταθής καθώς η κατολίσθηση συνεχίζει να μετατοπίζεται αργά, θέτοντας σε συνεχή κίνδυνο τόσο τις ομάδες διάσωσης όσο και για τους επιζώντες», πρόσθεσε, λέγοντας ότι ο κύριος αυτοκινητόδρομος προς την περιοχή είχε αποκλειστεί από την κατολίσθηση.

Τηλεφωνήστε τώρα στο
PLANET PHONES 14990

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Κλήση 14990