Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί 1960-2024 ابراهیم رئیسی

ابراهیم رئیسی

Στην Κοσμική αστρολογία η Μαρία Μιχαήλου προέβλεψε στην ζωντανή εκπομπή της τον θάνατο του αρχηγού του ΙΡΑΝ
Ακούστε ο απόσπασμα ΕΔΩ στο 1:18

Ο Εμπραχίμ Ραϊσί (Μασχάντ, 14.12.1960 - 19.5.2024) ήταν ο Πρόεδρος του Ιράν από τις 3 Αυγούστου 2021, εώς τον θάνατό του στις 19 Μαΐου 2024, από συντριβή ελικοπτέρου που τον μετέφερε στο Δυτικό Ιράν. 

Πολιτικές θέσεις
Θεωρείτo σκληροπυρηνικός στις θέσεις του έναντι των ΗΠΑ και της Δύσης γενικότερα. Διετέλεσε μέρος της πολιτικής καριέρας του στη δικαστική εξουσία του Ιράν και είναι εξαιρετικά συντηρητικός όσον αφορά τον ισλαμικό νόμο. Το 2016, διορίστηκε στην ηγεσία του ιδρύματος Astan Quds Razavi, μιας φιλανθρωπικής εταιρείας και εταιρείας χαρτοφυλακίων που διαχειρίζεται ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων στο Ιράν και διαδραματίζει σημαντικό οικονομικό και πολιτικό ρόλο στη χώρα.
ابراهیم رئیسی
Στις 19 Μαΐου 2024, το ελικόπτερο του Ραΐσι ενεπλάκη σε συντριβή κοντά στην πόλη Τζούλφα, στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν. Αφού το ελικόπτερο εξακολουθούσε να αγνοείται για σχεδόν μισή μέρα, ο Economist ανέφερε ότι «Φαίνεται όλο και πιο πιθανό ο πρόεδρος του Ιράν να είναι νεκρός, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, σημειώνοντας ότι ο τόπος συντριβής βρισκόταν σε μια απομακρυσμένη περιοχή, και ότι οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν χαμηλές. Επίσης προηγουμένως αναφέρθηκε ότι η περιοχή ήταν ορεινή και ομιχλώδης. Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν, Mehr News τον ανέφερε ως «Μαρτύρα». Το πρωί της 20ης Μαΐου, η κρατική τηλεόραση της χώρας ανακοίνωσε τον θάνατο του Ραϊσί και του Αμιραμπντολαχιάν. Ο Ραϊσί ήταν ο δεύτερος Πρόεδρος του Ιράν που πέθανε εν ενεργεία, μετά τον Μοχάμαντ-Αλί Ρατζάι, ο οποίος σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση το 1981.

Τηλεφωνήστε τώρα στο
PLANET PHONES 14990

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Κλήση 14990