Μαχητικό F35 των ΗΠΑ συνετρίβη στο Νέο Μεξικό

Μαχητικό F35 των ΗΠΑ συνετρίβη στο Νέο Μεξικό
Η Μαρία Μιχαήλου προέβλεψε για προβλήματα σε αεροπορικές πτήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή της  ΕΔΩ

Στρατιωτικό αεροσκάφος F35 των ΗΠΑ συνετρίβη έξω από το αεροδρόμιο στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Αλμπουκέρκι, στο Νέο Μεξικό, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο πιλότος εντοπίστηκε τραυματισμένος αλλά με τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, σύμφωνα με τους αξιωματούχους του αεροδρομίου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αλμπουκέρκι.

Το αεροσκάφος που κατέπεσε ήταν ένα νέο F-35 δεύτερης γενιάς που ανήκε στο Σώμα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο ABC News.

Πιλότος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Αμυντικών Συμβάσεων πετούσε το αεροσκάφος, το οποίο μεταφερόταν από ένα εργοστάσιο της Lockheed Martin για να παραδοθεί στην υπηρεσία, τη στιγμή της συντριβής, είπε ο αξιωματούχος.


Η Lockheed Martin ανέφερε ότι το F-35B ήταν καθ' οδόν από το Φορτ Γουόρθ του Τέξας προς την αεροπορική βάση Έντουαρντς στην Καλιφόρνια όταν συνετρίβη μετά από ανεφοδιασμό με καύσιμα στην αεροπορική βάση Κίρτλαντ  στο Νέο Μεξικό.

«Ο πιλότος εκτινάχθηκε με ασφάλεια.  Η ασφάλεια είναι προτεραιότητά μας και θα ακολουθήσουμε το κατάλληλο πρωτόκολλο έρευνας», ανέφερε η Lockheed Martin.

Η φωτιά στο σημείο έχει σβήσει, πρόσθεσαν αξιωματούχοι.
Τηλεφωνήστε τώρα στο
PLANET PHONES 14990

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Κλήση 14990