ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ 20/06/2024

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ 20/06/2024
20 Ιουνίου – 22 Ιουλίου
Στοιχείο : Νερό
Φύση : Θηλυκή
Ιδιότητα : Παρορμητική
Κυβερνήτης : Σελήνη
Σε έξαρση : Δίας
Σε αδυναμία : Κρόνος
Σε πτώση : Άρης
Πλανήτης Κυρίαρχος ανά δεκαήμερο - δεκανό : 
20/6 - 30/7 : Σελήνη
31/7 - 10/7 : Πλούτωνας
11/7 - 22/7 : Ποσειδώνας


Έχοντας κατακτήσει τη βασική γνώση και ικανοποιώντας την περιέργεια μέσα από την οργιώδη ενεργητικότητα της Άνοιξης, ο Ήλιος ξαποσταίνει στο πρώτο Ζώδιο του θέρους, τον Καρκίνο.
Η Μινωική Θεά της γονιμότητας, κατάλοιπο της Παγκόσμιας Μητριαρχικής Θεότητας κάποιων προϊστορικών - σύμφωνα με την επίσημη Επιστήμη - λατρειών, μας μεταφέρει σε εποχές λίγο προγενέστερες της Μυθικής Ατλαντίδος, όταν δηλαδή συγκροτήθηκαν οι πρώτες Κρατικές Οντότητες στον πλανήτη. 
Είναι φανερό πως μέσα από την αγωνιώδη πορεία του ανθρώπινου γένους προς την εξύψωση, παρακολουθούμε τον συμβολικό Δρόμο του Ήλιου στον Ζωδιακό. Πλησιάζοντας, λοιπόν, το θερινό Ηλιοστάσιο ο Ζωοδότης του Κόσμου μας στρέφει τη Δύναμή του Εσωτερικά χτίζοντας την Εστία, την οικογένεια. Δημιουργώντας το έμβρυο, διαθέτει τεράστιες ποσότητες και ποιότητες συναισθήματος, τροφοδοτώντας τη νέα Ζωή. 
Αναμένοντας τη θεία στιγμή της γέννησης - στο επερχόμενο ζώδιο του Λέοντα - λαμβάνει από το περιβάλλον περισσότερο, παρά δρα. Αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του νερού αποτυπώνεται με τον πιο αυθεντικό τρόπο στο φεγγάρι, το ετερόφωτο Ουράνιο Σώμα που τόσο έχει συνδέσει την παρουσία του  με το ανθρώπινο είδος. 
Ο Καρκίνος συμβολίζει την πρώτη παιδική ηλικία, την προσπάθεια προσαρμογής στο περιβάλλον, την εξάρτηση από τη μητέρα. Κατά την διάρκεια αυτών των έξι χρόνων, ( 1- 7 ετών), η ύπαρξή μας είναι αγνή, δεκτική και γλυκιά, συγκρατώντας όλες τις παραστάσεις, τις εμπειρίες, τις εικόνες. Η συνειδητοποίηση του «Εγώ» δεν έχει ακόμα εκδηλωθεί. Η κυκλοθυμία, αποτέλεσμα των εξωτερικών επιδράσεων, είναι συνεχής. Η οικογένεια έχει ισχύ απόλυτης εξουσίας πάνω στη μονάδα. Απουσιάζει η αποφασιστικότητα και η θέληση. Η πραγματικότητα  μοιάζει να βρίσκεται κλεισμένη σε κέλυφος, όπου αργά αλλά σταθερά επωάζεται το καινούργιο, που θα φανερωθεί εκρηκτικά στον Εξωτερικό κόσμο τον επόμενο μήνα. 
Στην οικονομική δραστηριότητα παρουσιάζεται ως ένας από τους ικανότερους του ζωδιακού. Νοικοκύρης κι εργατικός, ακολουθεί συχνά το ένστικτό του που σπάνια τον προδίδει. Εμφανίζει μια αξιοσημείωτη σταθερότητα και πολλές επιτυχίες. Αν και εμφανίζεται ολιγαρκής, μπορεί να εμφανίσει ξαφνικά τάσεις σπατάλης μια και του αρέσει να εντυπωσιάζει.
Ανατρέφεται σ’ ένα περιβάλλον τάξης, καθαριότητας, όπου ο καθένας και ιδιαίτερα ο ίδιος έχει συγκεκριμένες υποχρεώσεις και καθήκοντα. Αναπτύσσει, έτσι, ένα κριτικό τρόπο σκέψης που αναλύει τις καταστάσεις, αποζητώντας την επίτευξη μέσα από τη μεθοδικότητα και τη σκληρή δουλειά. Στις κρίσιμες ώρες, όμως, επιστρέφει πάντα στο αρχικό του καταφύγιο, την επιλογή δηλαδή βάσει της διαίσθησης. Τότε κάθε πρόγραμμα πάει περίπατο .... 
Βιώνει σ’ αυτά τα διαστήματα την αρμονία την δικαιοσύνη την συναισθηματική επικοινωνία και ασφάλεια. Στις αναμνήσεις του κυριαρχεί το γαλήνιο σπίτι των παιδικών του χρόνων, η ωραιοποιημένη εικόνα της μητέρας, το ενδιαφέρον για την αισθητική και το μοίρασμα των αγαθών. Αυτές τις αξίες ζωής που κουβαλά πάντα μέσα του προσπαθεί να μεταμοσχεύσει και στη δική του οικογένεια, άλλοτε με επιτυχία και κάποτε ανεδαφικά. Τότε ενδέχεται να αντιμετωπίσει ψυχολογικά προβλήματα, μια και παρουσιάζει δυσκολία ελιγμών και προσαρμοστικότητας, λόγω προσκόλλησης. Έχει ανάγκη από ένα σπίτι αγάπης και ομαδικής προσπάθειας για το καλύτερο. Ενδέχεται να αποκτήσει ακίνητη περιουσία από κληρονομιά ή μέσω του συντρόφου.
Πολύ συχνά εργάζεται πνευματικά. Η κλίση του προς τη μεταφυσική και τη Θεολογία μπορεί να τον οδηγήσουν στην εκκλησία, είτε σαν κληρικό είτε ως συμμέτοχο στο φιλανθρωπικό Έργο. Σε πολλές περιπτώσεις εργάζεται στο εξωτερικό, μια και ακολουθεί συχνά την καριέρα του ναυτικού, λόγω της αγάπης του για τη θάλασσα. Αντιμετωπίζει τις υποχρεώσεις με σοφία και ευγένεια. Η ρουτίνα και οι συνήθειες έχουν γι αυτόν χαρακτήρα περιπέτειας κι έτσι δεν βαριέται εύκολα την μονοτονία. Ανακαλύπτει μέσα από την καθημερινότητα αξίες και αρετές που τροφοδοτούν το σύστημα των πεποιθήσεών του. 

Από τον Κώστα Κονδύλη
Τηλεφωνήστε τώρα στο
PLANET PHONES 14990

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Κλήση 14990