Το ερωτικό παιχνίδι και οι επικοινωνιακοί Οίκοι

Το ερωτικό παιχνίδι και οι επικοινωνιακοί Οίκοι

Από τον Κώστα Κονδύλη
Τηλ. 14990

Συχνά όταν αρχίζει το ερωτικό παιχνίδι υπάρχει ένας έκδηλος ενθουσιασμός καθώς ταράζονται τα ήρεμα νερά της καθημερινότητας και τότε καλείται η Αστρολογία να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα για το τι έφερε τα άτομα να αισθανθούν αυτό το υπέροχο συναίσθημα όπως και για τις ενδεχόμενες προοπτικές.

Βλέποντας στους Γενέθλιους Χάρτες Προόδους και Διελεύσεις αρχίζουν οι Αστρολογικές μελέτες.  Παρά τα χιλιάδες άρθρα που έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και βιβλία που έχουν γραφτεί για αυτό το θέμα, κάθε φορά που ετοιμαζόμαστε να δημιουργήσουμε μία σχέση νιώθουμε σαν να είναι η πρώτη φορά. Παρά τις εμπειρίες μας αντιμετωπίζουμε με σύγχυση αυτό το σημαντικό θέμα. Όλα τα κρυμμένα στοιχεία που έχουμε μάθει σχετικά με την αποδεκτή συμπεριφορά στο στάδιο αυτό του ερωτικού παιχνιδιού, μπορεί να αναγνωρισθούν στον 3ο, 6ο, 9ο και 12 οίκο.

Καθώς εξερευνούμε αυτούς τους Οίκους, θα ριψοκινδυνεύσουμε να μπούμε σε ένα κρυφό κόσμο σκέψης, επικοινωνίας και υποσυνείδητης συμπεριφοράς για να μάθουμε πως να δημιουργούμε ένα χώρο στη ζωή μας όπως το καλό, τακτικό σεξ και η ελπιδοφόρα αγάπη μπορούν να βιώσουν δίπλα – δίπλα.


Ο 3ος Οίκος παίζει έναν πρωτεύοντα ρόλο καθώς τα πάντα φαίνεται να αρχίζουν απ’ το παιχνίδι της επικοινωνίας, των τηλεφωνημάτων, μηνυμάτων, mails αλλά και του διαλόγου και του φλερταρίσματος που υπάρχει με τα λόγια.
Άρα, μαθαίνουμε να επικοινωνούμε όπως ακριβώς μαθαίνουμε να μιλάμε – από την οικογένειά μας. Ο τρίτος οίκος περιγράφει τους ήχους του παιδικού μας σπιτιού : ήχους και λεκτικές εκφράσεις που τώρα χρειαζόμαστε να ακούμε καθώς δημιουργούμε μία σχέση οικειότητας με κάποιον άλλον.

Το μπεστ σέλερ του Τζον Γκρέι «Οι άνδρες είναι από τον Άρη, οι γυναίκες από την Αφροδίτη» περιγράφει τις δυσκολίες που συναντούν οι άνθρωποι προσπαθώντας να μάθουν τους κώδικες επικοινωνίας ο ένας του άλλου. Θα ήθελα να επεκτείνω τις σκέψεις του και να πω ότι όλοι μιλάμε διαφορετικές γλώσσες – κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας αν νομίζουμε ότι, επειδή μιλάμε όλοι Ελληνικά, μπορούμε εύκολα να επικοινωνήσουμε με τους συμπατριώτες μας. Ο καθένας μας έχει ένα λεξικό που συνδέεται με τα συναισθήματά του. Η γλώσσα του καθένα μπαίνει στην κρεβατοκάμαρά του και αγγίζει τις πιο ιδιαίτερες εμπειρίες του. Για παράδειγμα, αν είχατε μια παιδική ηλικία γεμάτη από θορύβους, θα σας αρέσει το θορυβώδες σεξ με πολύ λεκτική έκφραση. Τι γίνετε αν βρείτε έναν σύντροφο που μεγάλωσε σε ένα πολύ ήσυχο περιβάλλον, όπου οι άνθρωποι σπάνια μιλούσαν, ποτέ δεν ύψωναν τον τόνο της φωνής τους, τα πάντα γίνονταν ήσυχα και διακριτικά ώστε να μην ενοχληθεί κανείς ; Τότε ο σύντροφός σας θα θέλει να κάνει έρωτα με χαμηλωμένα ή σβησμένα τα φώτα, κάτω από τις κουβέρτες , μετά που θα έχουν όλοι κοιμηθεί και χωρίς πολύ θόρυβο, ακόμα και στο απόγειο του πάθους.

Τώρα ας πάμε στην αντίθετη πλευρά του Ωροσκοπίου. Ο ένατος Οίκος είναι όσα έχετε διδαχθεί σχετικά με τις σχέσεις με τους άλλους. Μάθατε λοιπόν από όλες σας τις εμπειρίες των παιδικών σας χρόνων – σχολείο, φίλοι, ταινίες, δάσκαλοι κ.λ.π. Η οικογένειά σας ήταν μεγάλη ή μικρή; Πήγατε σε δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο; Πήγατε στο πανεπιστήμιο ή αρχίσατε να εργάζεστε αμέσως μετά που τελειώσατε το λύκειο; Σε τι είδους περιβάλλον δουλεύετε τώρα; Ενισχυτικό, ανταγωνιστικό, προκλητικό;
Οι αντιλήψεις του περιβάλλοντός σας έχουν ενσωματωθεί στις απόψεις σας με τις σχέσεις. Μερικές κουλτούρες βλέπουν τις γυναίκες με ένα συγκεκριμένο τρόπο, άλλες έχουν αυστηρούς κανόνες σχετικά με το πως πρέπει να συμπεριφέρονται οι άνδρες. Τα ήθη περνάνε στις επόμενες γενεές μέχρι που μπαίνουν βαθιά μέσα στη ψυχή των ανθρώπων. Με αυτό τον τρόπο φτάνουμε σε γενικότητες του τύπου: «οι Άγγλοι δεν είναι εκδηλωτικοί» ή «οι Γάλλοι είναι φλογεροί εραστές». Οι αναστολές, τα έθιμα, οι αντιλήψεις μας για τους άλλους, τα συστατικά της αντρικής ή της γυναικείας συμπεριφοράς, η αίσθηση του «σωστού» και του «λάθους» είναι οι προκαταλήψεις του ένατου οίκου που τις κληρονομούμε από τους ανθρώπους που μας δίδαξαν και τις μεταφέρουμε στις σχέσεις και τις κρεβατοκάμαρές μας.

Στην αρχή του ερωτικού παιχνιδιού, πάντα εκδηλώνουμε την καλύτερη συμπεριφορά μας. Ντυνόμαστε, βγαίνουμε ραντεβού, διασκεδάζουμε και μοιραζόμαστε συναρπαστικές καινούργιες εμπειρίες με τους άλλους. Σταδιακά, καθώς η σχέση συνεχίζεται, αρχίζουμε να περνάμε μαζί τα βράδια ή τα σαββατοκύριακα. Μερικές φορές νοικιάζουμε βιντεοταινίες και παραγγέλνουμε πίτσα για να δούμε πως είναι το να μένουμε στο σπίτι και να μοιραζόμαστε κάποιες ώρες με το άτομο που μας ενδιαφέρει. Τώρα ελέγχουμε τις παραμέτρους του 6ου Οίκου, προσπαθούμε να προσδιορίσουμε αν θέλουμε και μπορούμε να συνεχίσουμε για να κάνουμε μια μόνιμη σχέση.

Σε κάποιο σημείο αρχίζουμε και αποκαλύπτουμε μικρά στοιχεία του εαυτού μας στους συντρόφους μας.
Ίσως οι άνδρες να αποφύγουν να ξυριστούν για λίγες μέρες, οι γυναίκες να υποδεχτούν τον καλό τους στην πόρτα με τη ρόμπα ή να αφήσουν την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή την ώρα που βουρτσίζουν τα δόντια τους. Ή ακόμα να μην κάνουν έρωτα, αλλά να πέσουν στο κρεβάτι και να συζητήσουν τρυφερά. Και κάπου στην πορεία να καυγαδίσουν – πολύ λίγο – για να ταράξουν τα νερά, να δουν αν μπορούν να αντέξουν την «κακή συμπεριφορά» ο ένας το άλλου.

Ο 6ος Οίκος είναι η περιοχή που μπορείτε να προσδιορίσετε τα πράγματα για τα οποία θα τσακωθείτε. Αυτός ο Οίκος είναι γεμάτος γνώση για το πως θα έπρεπε να γίνεται καθετί στη ζωή. Π.χ. εσείς κάνετε ντους το πρωί ενώ εκείνος το βράδυ. Σας αρέσει να τρέχει το νερό καθώς βουρτσίζετε τα δόντια σας, εκείνος όταν επιστρέφει στο σπίτι από τη δουλειά θέλει να διαβάσει εφημερίδα, ενώ εσείς να του πείτε πως περάσατε την ημέρα σας. Αυτά τα πράγματα δεν μας εκνευρίζουν αμέσως.

Ότι κάνουμε έχει καταχωρηθεί στη ζωή μας και κάθε άνθρωπος που έρχεται με διαφορετικά μέτρα και σταθμά μπαίνει κάτω από το μικροσκόπιο του 6ου οίκου, του Οίκου του «θα πρέπει»: οφείλεις, πρέπει, πάντα χρειάζεται, πάντα θα – όλα τα πατρόν της συμπεριφοράς, όλες οι συνήθειες. Μόλις ακουστεί «έτσι θα έπρεπε να γίνεται» βρίσκεται το πρόσφορο έδαφος για έναν καυγά. Αυτές οι λογομαχίες, που δεν έχουν καμία σχέση με το πόσο αγαπάμε ο ένας τον άλλο, λαμβάνουν χώρα επειδή έχουμε παγιώσει διαφορετικά στιλ ζωής. Μόλις κάποιος κάνει κάτι διαφορετικό από εμάς, τότε λέμε: «Είναι παράξενος, είναι ξένος, έχει έρθει από άλλο πλανήτη, κάτι δεν πάει καλά με αυτόν». Όταν όμως διαφωνείτε με κάποιον για τον τρόπο που κάνει κάτι, τότε διαφωνείτε με την μητέρα του, τον πατέρα του, την οικογένεια, την εκκλησία, το σχολείο, τους φίλους του, τον τρόπο ζωής του, είτε το γνωρίζετε είτε όχι και όλα αυτά είναι έτοιμα να υπερασπίσουν τον εαυτό τους ομόφωνα.
Ο δωδέκατος Οίκος περιέχει μία «βιβλιοθήκη» από «κρυφές σκέψεις» όπως: ‘Αναρωτιέμαι πως θα ήταν να κάνω σεξ πάνω σε κρεμαστό πολύφωτο» ή «θα κρύψω αυτά τα τεύχη του πορνοπεριοδικού πριν να έρθει αυτή εδώ». Ο δωδέκατος Οίκος περιέχει όλες τις σκέψεις που είναι στο πίσω μέρος του μυαλού μας – πράγματα που δεν ομολογούμε ανοιχτά σε κανέναν.

Και το αστείο σχετικά με το δωδέκατο Οίκο είναι ότι γράφει το σενάριο για κάθε άλλο τμήμα του χάρτη. Είναι ο χώρος που θα κοιτάξετε για οτιδήποτε συναρπαστικό και διαφορετικό. Για να δημιουργήσετε μία πραγματική σχέση οικειότητας με τον σύντροφό σας φανερώστε μερικές από τις «κρυφές σκέψεις», κάντε τις να φανούν νορμάλ αποδεκτές, ακόμα και αξιαγάπητες. Δείξτε κατανόηση για τις μυστικές φαντασιώσεις του άλλου. Και τίποτα δεν θα κάνει ένα άτομο να νιώσει μεγαλύτερη οικειότητα, αγάπη, ασφάλεια, εμπιστοσύνη, διάθεση να σχετιστεί και να μείνει μαζί σας. Αληθινά και πραγματικά, το σεξ – μιλάμε γι΄αυτό σαν κάτι φυσικό – μπαίνει στον εγκέφαλο πολύ πριν περάσει στην πράξη. Το τι σκέφτεστε γι΄αυτό και το πως επιτρέπετε στο εαυτό σας να αντιδρά σεξουαλικά με κάποιον, είναι θέμα μυαλού. Αν δεν επιτρέπετε σε μικρά τμήματα του δωδέκατου Οίκου να γίνονται μέρος της σχέσης σας, ποτέ δεν θα νιώσετε αρκετά ασφαλείς ώστε να αφεθείτε σεξουαλικά και να απολαύσετε την εμπειρία. Αν επιτρέψετε σε κάποιον να είναι ο εαυτός του μαζί σας, τότε πραγματικά θα δημιουργήσει μαζί σας έναν ισχυρό και υπέροχο δεσμό.
Μελετώντας τον «Μεγάλο Επικοινωνιακό Σταυρό» 3ου, 6ου, 9ου και 12ου οίκου και μαθαίνοντας τη γλώσσα του εραστή σας, κατανοώντας τι συμβαίνει μέσα στο άτομο και το κάνει μοναδικό, θα κερδίσετε την πραγματική αγάπη, που θα συνοδεύεται από μία πετυχημένη σεξουαλική σχέση.


Τηλεφωνήστε τώρα στο
PLANET PHONES 14990

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Κλήση 14990