Αφιέρωμα στον ΚΡΙΟ ♈ Aries

20 Μαρτίου – 20 Απριλίου

Από τον Κώστα Κονδύλη
Τηλ. 14990
Στοιχείο : Φωτιά
Φύση : Αρσενική
Ιδιότητα : Παρορμητική – Κυριαρχική
Κυβερνήτης : Άρης
Σε έξαρση : Ήλιος
Σε αδυναμία : Αφροδίτη
Σε πτώση : Κρόνος
Πλανήτης Κυρίαρχος ανά δεκαήμερο – δεκανό :

20/3 – 30/3 : Άρης
31/3 – 09/4 : Ήλιος 
10/4 – 20/4 : Δίας

Το πέρασμα του Ήλιου στο Ζώδιο του Κριού δηλώνει τη βαθύτερη έννοια της Νέας Ζωής, των Στόχων και της Ελπίδας, που εκφράζεται μέσα απ’ την ανεξέλεγκτη δράση, το ξεκίνημα, την αναπότρεπτη πορεία προς την αλλαγή – το αύριο. Το χθες δεν έχει καμιά σημασία, ανήκει σ’ έναν άλλο κύκλο. Η Περιπέτεια, λοιπόν, μόλις αρχίζει!…

Είναι η αρχή της Εποχής της Άνοιξης, η αρχή του νέου σπόρου που θα βλαστήσει, η αρχή και το ξεκίνημα γενικότερα όπου δεν το βαραίνει το παρελθόν και έτσι χωρίς βάρη απορρίπτει εξ αρχής την χρήση της λογικής – της σύνεσης – της κριτικής σκέψης και της αναθεώρησης, εν τούτοις βοηθά στον προσδιορισμό του εαυτού – των θετικών και αρνητικών εκδηλώσεων του, της απόλυτης – έστω ανώριμης – αλήθειας. Η ατομικότητα εκδηλώνεται αμιγώς* τα πάντα συνδέονται με το Κέντρο και δεν υφίσταται αντίλογος και ομάδες. Ο μοναδικός σκοπός είναι η αναζήτηση της προσωπικής Ταυτότητας.

Ο Ήλιος, έφηβος κι ανεξάρτητος – ελεύθερος κι σφριγηλός, ατίθασος και ισχυρός σαν μονοετής ίππος είναι έτοιμος να δώσει όλη του την ύπαρξη, φτάνοντας μέχρι τον Ηρωισμό. Η Φωτιά αναπτύσσει ιδιαίτερα τη θέληση, την δράση, τη λίμπιντο, τη διεκδίκηση, τον έρωτα, την αισιοδοξία, την αυτοπεποίθηση. Παρουσιάζεται έντονα το στοιχείο της ατομικότητας, της ανεξαρτησίας, της ευρεσιτεχνίας, της πάλης, του «Εγώ».

Ο πολεμιστής του Ζωδιακού ενεργεί έτσι, ώστε δεν υπάρχει περίπτωση να τον μπερδέψετε με κανέναν άλλο. Τραβά εξ αρχής την προσοχή, κινείται με ταχύτητα κι οξυδέρκεια, ετοιμότητα κι ορμή. Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν στο Βασίλειο του Κριού είναι φλογεροί, δραστήριοι και βιαστικοί. Ο ενθουσιασμός τους έντονος μα πρόσκαιρος. Ενεργητικοί, γεμάτοι αισιοδοξία και πίστη στις ικανότητές τους. Προσδοκούν την άμεση επιτυχία. Γι αυτό και δεν προγραμματίζουν, δεν μελετούν τις κινήσεις τους, δεν εκτιμούν τις συγκυρίες. Αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, προσπερνώντας τη Ζωή και τη Μοίρα, εβρισκόμενοι πάντα στην πρωτοπορία. Δεν αποδέχονται την ήττα, εξ ου και κάνουν τρομακτικές προσπάθειες για την επιτυχία. Άνθρωποι των άκρων με τη νοοτροπία του νικητή, που συνήθως επιβεβαιώνονται απ’ τα αποτελέσματα. Δυναμικοί χαρακτήρες, πληθωρικές προσωπικότητες.

Η αποφασιστικότητα και το θάρρος τους αποδεικνύονται σωτήρια σε κρίσιμες ώρες. Η αυταπάρνηση και η μαχητικότητα με την οποία υπερασπίζονται εαυτό, φίλους, οικογένεια και αγαπημένα πρόσωπα μπορεί να πραγματοποιήσει θαύματα. Δέχονται να ρισκάρουν τη ζωή τους για τα κυρίαρχα ιδανικά τους. Μάχονται εκεί, όπου άλλοι υποχωρούν κι αποθαρρύνονται. Εξερευνητές, Ηγέτες, παλικάρια. Άνθρωποι των ανακαλύψεων, οδηγούνται μέσα από περιπέτειες στην συγκίνηση. Λατρεύουν τον έρωτα, τον αθλητισμό, τα ταξίδια, την αναζήτηση της γνώσης. Αντιπαθούν τη ρουτίνα και η ανάγκη εξουδετέρωσης της αποτελεί έναν απ’ τους βασικούς αγώνες της Ζωής τους. Επιδιώκουν, έτσι, πάντοτε το καινούριο. Δεν είναι οι άνθρωποι του χθες, δεν προσκολλώνται σε αναμνήσεις, είτε θετικές είτε αρνητικές* ιδανικοί στο «γύρισμα της σελίδας» στη ζωή. Πνευματικά δραστήρια άτομα με μια ακόρεστη δίψα για μάθηση. Προικισμένοι με την αίσθηση του χιούμορ, μ’ ένα καυστικό και αυτοσαρκαστικό τρόπο.

Φέρονται συχνά με παιδικότητα και είναι απαιτητικοί. Επιζητούν το θαυμασμό, την αναγνώριση. Ειλικρινείς, ίσως μέχρι υπερβολής. Φροντίζουν το σώμα τους, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην εμφάνιση. Αναζωογονούνται με τα αυτοκίνητα, τα δίκυκλα, την ταχύτητα και το ρίσκο. Κοιτάζουν πάντοτε κατ’ ευθείαν στα μάτια. Όταν νευριάσουν είναι τρομακτικοί, μα ο θυμός τους περνά γρήγορα. Τότε είναι εγκάρδιοι, ζεστοί και χαρούμενοι. Συναισθηματικοί, ίσως αποτελούν τους πιο πιστούς φίλους στον Ζωδιακό.

Η αυτοπεποίθηση αγγίζει πολλές φορές τα όρια της ανευθυνότητας, αναλαμβάνουν έτσι υποχρεώσεις που συχνά αδυνατούν να εκπληρώσουν. Η ανυπομονησία και η βιασύνη τους οδηγούν σε απερίσκεπτη δράση, που συχνά εκθέτει σχέδια, περιβάλλον και εαυτό σε κινδύνους. Η καθυστέρηση και η στασιμότητα τους προκαλούν άγχος και νεύρα. Ο παρορμητισμός και η επιπολαιότητα δημιουργούν αδιέξοδα. Το πείσμα και ο δογματισμός οδηγούν σε αποτυχίες. Η απογοήτευση από τη διάψευση των ελπίδων τους μεταμορφώνει σε εσωστρεφή άτομα, απαισιόδοξα και αρνητικά. «Βλέπουν» τα πάντα μαύρα, γίνονται ιδιόρρυθμοι και κακεντρεχείς.

Κάποτε γίνονται υπέρμετρα ασταθείς και επιφανειακοί. Είναι επιρρεπείς στον άκρατο υλισμό και τον στείρο ρεαλισμό. Φορές εμφανίζονται αφάνταστα εγωιστές, κυνικοί, δεσποτικοί. Δυσανασχετούν στην επισήμανση των ελαττωμάτων τους. Όταν τους αμφισβητούν γίνονται έξω φρενών. Τότε ίσως γίνουν βίαιοι και πρωτόγονοι, μια και τα ένστικτα κυριαρχούν πάνω τους εκείνες τις στιγμές.

Παρά ταύτα οι Κριοί δεν κρατούν κακίες. Μετανοούν για όσα εκδηλώνουν στο αρνητικό τους επίπεδο. Είναι τόσο ικανοί και πληθωρικοί που κατορθώνουν ν’ αναπληρώνουν στους άλλους τις απώλειες που προκαλούν όσο βρίσκονται στις κακές τους. Εξ άλλου – στις κρίσιμες στιγμές – όλοι τους έχουμε ανάγκη!!
Τηλεφωνήστε τώρα στο
PLANET PHONES 14990

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Κλήση 14990