Αφιέρωμα στους ΙΧΘΥΕΣ ♓ Pisces

18 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου

Από τον Κώστα Κονδύλη
Τηλ. 14990

Στοιχείο : Νερό
Φύση : Θηλυκή
Ιδιότητα : Μεταβλητή
Κυβερνήτης : Ποσειδώνας
Συγκυβερνήτης : Δίας
Σε έξαρση : Αφροδίτη
Σε αδυναμία – πτώση : Ερμής

Πλανήτης Κυρίαρχος ανά δεκαήμερο – δεκανό : 
19/02-28/02 : Δίας
01/03-10/03 : Σελήνη
11/03-20/03 : Πλούτων

Περνώντας στις 18/2/2021 στις 12:45 ώρα Ελλάδας ο Ήλιος στο τελευταίο Ζώδιο, του Ιχθείς όπου και θα παραμείνει μέχρι 20/3/2021 11:39 π.μ., φαίνεται πως το βαθύτερο νόημα της εμπειρίας στο 12ο Ζώδιο είναι η «Αποδέσμευση» από την έννοια της ύλης και η ενασχόληση με την έκφραση των ιδεών και των οραμάτων μέσα από την «τέχνη».
Αφού πέρασε από όλα τα στάδια , ο Ήλιος ( βλέπε εαυτό, ή σ’ ένα μεταφυσικό επίπεδο «ψυχή») είναι έτοιμο να δώσει όλη του την ύπαρξη, φτάνοντας μέχρι την αυτοθυσία.
Το νερό αναπτύσσει ιδιαίτερα το συναίσθημα, την Διαίσθηση, την Διόραση και τους ευγενικούς τρόπους. Παρουσιάζονται έντονες τάσης φυγής απ’ τις Δυσκολίες, επιθυμία για απομάκρυνση από τις ευθύνες. Εκτείνεται ο ανθρωπισμός, ο ιδεαλισμός, εκφραζόμενος με την υποστήριξη του Δικαίου και υπεράσπιση των αδυνάτων. Όσοι γεννήθηκαν κάτω απ’ το Ζώδιο των Ιχθύων είναι άνθρωποι ευσυγκίνητοι. Συχνά ισχυρίζονται πως έλκουν αρνητικές συμπεριφορές απ’ το περιβάλλον. Φορές παρουσιάζονται υπεραισθητοί, εκλαμβάνοντας τις έντονες εκδηλώσεις των άλλων ως βίαιες και επιθετικές εναντίον τους.
Δυσκολεύονται να εκφράσουν τον εσωτερικό τους κόσμο με συνέπεια να αισθάνονται πολύ συχνά αδικημένοι, απομονωμένοι και θύματα.
Δυσκολεύονται στο πρακτικό μέρος της ζωής, καθώς είναι συχνά χαοτικά άτομα, ζώντας ανάμεσα στις ονειροπολήσεις τους και το απ το μέρος του κόσμου μας. Υπολείπονται σε επιμονή και αυτοπεποίθηση, σταθερότητα, πείσμα και ικανότητες αρχηγίας – λήψης αποφάσεων. Αντιμετωπίζουν δυσχέρεια να προσεγγίσουν τον ρεαλισμό και το πρόγραμμα, αν και αρέσκονται να υπάρχει μια τάξη γύρω τους αρκεί να μπαίνει από άλλους. Η αδυναμία τους να συγκεντρωθούν σ’ ένα έργο τους αγχώνει. Ο Φόβος για τις συνέπειες μιας ρήξης και το βάρος από την καταπίεση της προσωπικότητας τους από πιο ισχυρά άτομα τους οδηγεί συχνά στην υπεκφυγή και την υποκρισία. Η ψυχική τους ανάγκη για φυγή απ’ την ρουτίνα της καθημερινότητας και τις ευθύνες τους οδηγεί συχνά – από αδυναμία – στην χρήση και κατάχρηση αλκοολούχων, ναρκωτικών και χημικών ουσιών, ένα πρόβλημα που αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του Ζωδίου.
Η ευαισθησία και η εσωστρέφεια κάποιες φορές επιφέρουν ψυχικά και ψυχολογικά προβλήματα. Σε ακραίες περιπτώσεις εμφανίζονται τάσεις αυτοκτονίας. Από την άλλη πλευρά του νομίσματος είναι άνθρωποι φοβερά ανθεκτικοί και αναρρώνουν εύκολα. Έχουν εκπληκτικοί διαίσθηση, δυνατότητες μαντικές, ερμηνείας ονείρων, ικανότητες «μεσολάβησης» ( Medium ) και μια έμφυτη δεξιότητα στην ψυχολόγηση – ψυχανάλυση του εαυτού του και των άλλων. Συμπαθείς – γλυκείς, εμπνευσμένοι άνθρωποι. Στο ΖΩΔΙΟ ΤΩΝ ΙΧΘΥΩΝ εντείνονται οι πνευματικές και ψυχικές αρετές του ΔΙΑ.
Τα άτομα εσωτερικεύουν στην φιλοσοφία και την μεταφυσική. Προσεγγίζουν μ’ ένα βαθύ – συναισθηματικό τρόπο τα θέματα της θρησκείας, της αγωνίας του είδους μας μπροστά στο απέραντο Σύμπαν, το άγνωστο και τον φόβο για τον φυσικό θάνατο. Παρουσιάζουν μια αυθόρμητη συμπεριφορά, φιλεύσπλαχνοι, γενναιόδωροι και εξυπηρετικοί. Τα προβλήματα υγείας που παρουσιάζουν οι Ιχθείς είναι σχεδόν πάντοτε ψυχοσωματικά και η ρίζα τους πρέπει να αναζητείται σε ψυχικές διαταραχές.
Βολεύονται συνήθως έχοντας κάποια αρχή ή εξουσία να ελέγχει και καθορίζει τα οικονομικά ζητήματα. Αυτός ο περίγυρος αναλαμβάνει συχνά τις ευθύνες μια και οι ίδιοι – αν και αρέσκονται στις ανέσεις και την πολυτέλεια – θεωρούν πως το ζήτημα είναι πολύ πεζό για να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τους ή υπέρμετρα λογικό για την μεταβλητή και ευφάνταστη νόηση τους,
Οι Ιχθείς συνήθως βιώνουν – στη Διάρκεια της ζωής πολλές αλλαγές σχετικά με την κατοικία και την οικογένεια.
Οι Ιχθείς είναι εξαιρετικά δημιουργικά άτομα και η καλλιτεχνική τους τάση απαράμιλλη. Πολλοί ακολουθούν την καριέρα του Ηθοποιού ή του τραγουδιστή. Το ΕΓΩ τους έχει μια διάσταση συναισθηματική και διαισθητική. Δίνουν μεγάλη σημασία στα όνειρα- που καθημερινά βλέπουν στην διάρκεια του ύπνου – και συχνά αποδεικνύεται πως «καλά κάνουν» Τα φλερτ τους δεν είναι ποτέ επιπόλαια – για τους ίδιους τουλάχιστον – αναζητώντας πάντοτε τον μεγάλο – ανιδιοτελή έρωτα που εκπληρώνει την ρομαντική τους φύση.
Πολλά από τα ζητήματα της υγείας των Ιχθύων εξαρτώνται απ’ τις υποθέσεις της καρδιάς και της διασκέδασης. Όταν στενοχωριούνται ή απογοητεύονται συναισθηματικά ή όταν η ζωή «ρουτινιάζει» και δεν ψυχαγωγούνται κατάλληλα «πέφτουν» ψυχολογικά σε θλίψεις ή και κατάθλιψη, με συνέπεια ψυχοσωματικές παθήσεις. Εργάζονται συχνά στον χώρο του θεάματος και της τέχνης γενικότερα. Θέατρο, κινηματογράφος, μουσική, ζωγραφική, ποίηση, συγγραφή κλπ. Δυσκολεύονται όταν οι υποχρεώσεις είναι προγραμματισμένες και δημιουργούν μια ρουτίνα.
Λόγω της υπέρμετρα μεταβλητής ψυχοσύνθεσης τους θεωρούν πως οι σύντροφοι αναλώνονται σε συνεχή κριτική απέναντι τους. Αισθάνονται έλλειμμα στον συναισθηματικό τομέα, πιστεύοντας πως οι άλλοι δεν τους τροφοδοτούν με επαρκή αισθήματα και αγάπη, Είναι συχνό φαινόμενο να θεωρήσουν συντρόφους ή συνεργάτες σαν άτομα που τους εχθρεύονται, χωρίς ουσιαστικό λόγο. Βασικό αρνητικό σημείο για τους ίδιους η έλλειψη ορθολογισμού. Επιλέγουν να συνεργάζονται με ανθρώπους εργατικούς ικανούς στο να προγραμματίζουν και επιμελείς – σχολαστικούς οι οποίοι μπορούν – με το κριτικό τους πνεύμα – να αξιοποιήσουν την καλλιτεχνική φύση των ψαριών και την αυξημένη τους Διαίσθηση.
Το «Ενεργειακό τους πεδίο» τροφοδοτείται σημαντικά από την αρμονία της αισθηματικής και της καλλιτεχνικής έκφρασης. Δεν είναι άνθρωποι καχύποπτοι, ούτε κτητικά άτομα. Συνηθίζονται να εξιδανικεύουν πρόσωπα και καταστάσεις. Στο σεξ εμφανίζουν την τάση να προάγουν την ικανοποίηση των άλλων και όχι του εαυτού.
Το σύστημα αξιών και οι βαθύτερες πεποιθήσεις δεν είναι σαφείς και σταθερές. Επηρεάζονται απ’ το συναίσθημα, το πάθος, την λίμπιντο, τον φόβο του ατόμου για την αποτυχία. Ενδεχόμενες, λοιπόν, να κινούνται στα ζητήματα αυτά κάπου ανάμεσα στον ρομαντισμό – την ανιδιοτέλεια έως την διγλωσσία και ενδεχομένως την υποκρισία. Η φιλοσοφία και το θρησκευτικό συναίσθημα βιώνονται με τρόπο αυστηρά προσωπικό και βαθύ. Κάποιες φορές εμπλουτισμένο από την έννοια του ενστίκτου και του εσώτερου πόνου.
Η προοπτική των ελπίδων, της υπέρβασης του ατόμου – συγκεκριμένα αλλά όχι προσωπικά – προς όφελος της ομάδας και της κοινωνίας, η συμμετοχή σε ρεύματα γνώμης, η ντομπροσύνη και η εξωστρέφεια στις σχέσεις καθώς και ο ορθολογισμός σαν αρχή ζωής, φέρνουν τους ιχθείς σε θέση πιέσεως και άγχους. Θεωρούν πως βρίσκονται σε συνθήκες συνεχούς κριτικής και αξιολόγησης που προϋποθέτουν μέθοδο και αξιοπιστία στην καθημερινή δράση στους τομείς αυτούς.
Τηλεφωνήστε τώρα στο
PLANET PHONES 14990

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Κλήση 14990