Το αντίκτυπο της σεληνιακής έκλειψης στις 28 Οκτωβρίου στον άνθρωπο

Η σεληνιακή έκλειψη στις 28 Οκτωβρίου θα επηρεάσει υλικά θέματα.
Η έκλειψη στις 28 Οκτωβρίου συμπίπτει με την πανσέληνο στο ζώδιο του Ταύρου. Επιπλέον, κλείνει τον διάδρομο της έκλειψης που ξεκίνησε στις 14 Οκτωβρίου. Από αυτή την άποψη, το επερχόμενο αστρονομικό γεγονός μπορεί να γίνει προάγγελος αλλαγών.

Αυτή την περίοδο οι άνθρωποι τείνουν να βιώνουν άγχος που σχετίζεται με το επίπεδο του εισοδήματός τους, εκνευρισμό λόγω διαρκώς αυξανόμενων τιμών και πολυτέλεια που έχουν οι άλλοι. Εξαιτίας αυτού, μπορεί να έχουν την επιθυμία να βρουν μια νέα πηγή εισοδήματος ή να αρχίσουν να επενδύουν.
Οι αλλαγές θα επηρεάσουν και τη διατροφή. Μια σεληνιακή έκλειψη μπορεί να προκαλέσει μια αναθεώρηση της διατροφής σας υπέρ κάτι πιο υγιεινό.
Επιπλέον, η 28η Οκτωβρίου είναι μια εξαιρετική στιγμή για να συνάψετε ειρήνη με αγαπημένα πρόσωπα, καθώς η πανσέληνος κάνει τους ανθρώπους πιο δεκτικούς στα λόγια. Επομένως, όταν συζητάτε μια αμφιλεγόμενη κατάσταση, υπάρχει η ευκαιρία να μεταφέρετε τη σχέση σε ένα νέο επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της σεληνιακής έκλειψης, συστήνετε να προσέχετε την υγεία σας: να κάνετε τσεκ-απ σώματος, να εγκαταλείψετε τις κακές συνήθειες και να προσέχετε τη διατροφή σας. Επιπλέον, θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί στις εκφράσεις σας και να προσπαθήσετε να ζήσετε τα συναισθήματά σας με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον.

Έκλειψη Σελήνης στις 28 Οκτωβρίου - πώς θα είναι
Περνώντας ανάμεσα στον Ήλιο και τη Σελήνη, η Γη ρίχνει μια σκιά στον δορυφόρο της, η οποία προκαλεί έκλειψη. Αυτό μπορεί να συμβεί περίπου δυόμιση φορές κατά τη διάρκεια του έτους. Οι αστρονόμοι διακρίνουν τρεις τύπους αυτού του φαινομένου:
  • μισογύνη - η Σελήνη γίνεται αμυδρή, αλλά πρακτικά δεν αλλάζει με γυμνό μάτι.
  • πλήρης - η Σελήνη εισέρχεται εντελώς στο πιο σκοτεινό μέρος της σκιάς της Γης, αποκτώντας μια κόκκινη ή πορτοκαλί απόχρωση.
  • συγκεκριμένα - μόνο μέρος της Σελήνης πέφτει στο πιο σκοτεινό μέρος της σκιάς της Γης, γι' αυτό φαίνεται ότι ένα κομμάτι έχει «δαγκωθεί» από τον δορυφόρο.
Η έκλειψη της 28ης Οκτωβρίου είναι του τελευταίου τύπου. Η έκτασή του θα είναι πολύ μικρή - το πολύ 6% της επιφάνειας της Σελήνης θα πέσει στη σκιά. Ωστόσο, θα παραμείνει για πολύ καιρό το βαθύτερο αστρονομικό γεγονός αυτού του τύπου. Μόνο η ολική έκλειψη Σελήνης τον Μάρτιο του 2025 μπορεί να την ξεπεράσει σε κλίμακα.

Έκλειψη Σελήνης στις 28 Οκτωβρίου - πού και πώς να παρακολουθήσετε
Η έκλειψη Σελήνης στις 28 Οκτωβρίου θα είναι ορατή σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής, στο μεγαλύτερο μέρος της Νότιας Αμερικής και σε ορισμένες περιοχές της Αρκτικής και της Ανταρκτικής. Οι ναυτικοί στον Ειρηνικό, τον Ατλαντικό και τον Ινδικό ωκεανό θα μπορούν επίσης να το θαυμάσουν.
Οι φάσεις της μισής και μερικής έκλειψης μπορούν να παρατηρηθούν εξ ολοκλήρου σε ολόκληρη σχεδόν την επικράτεια της Ρωσίας, εκτός από την Επικράτεια Καμτσάτκα και την Αυτόνομη Περιφέρεια Τσουκότκα, όπου θα είναι εν μέρει ορατές.

Για παρατήρηση, καλό είναι να επιλέξετε μια τοποθεσία μακριά από μεγάλες πόλεις για να μειώσετε τη φωτορύπανση. Θα πρέπει επίσης να ντύνεστε ζεστά, να πίνετε ζεστά ροφήματα και να προνοείτε τη δυνατότητα πρόσθετης θέρμανσης: φωτιά, αυτοκίνητο κ.λπ.

Έκλειψη Σελήνης 28 Οκτωβρίου – τι ώρα θα ξεκινήσει;
Ο πλήρης κύκλος έκλειψης θα διαρκέσει 4 ώρες και 25 λεπτά.
Η διάρκεια της ιδιωτικής φάσης, κατά την οποία θα είναι ορατό το σκοτεινό μέρος της Σελήνης, θα είναι 1 ώρα 18 λεπτά.
Μαρία Μιχαήλου
Τηλεφωνήστε τώρα στο
PLANET PHONES 14990

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Κλήση 14990