Ιδιωτικοποίηση του νερού από την πίσω πόρτα κατήγγειλε η αντιπολίτευση


Η ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΗΛΟΥ κάνοντας ζωντανή εκπομπή εχτές προέβλεψε τον κίνδυνο για το ΝΕΡΟ
Κοσμική αστρολογία 14.12.2023 θα το ακούσετε εδώ: 56:31 και στο 1:03:07Σύμφωνα με τους εργαζόμενους των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο η κυβέρνηση περνά «από την πίσω πόρτα την ιδιωτικοποίηση του νερού και το ξεπουλά στους ιδιώτες. Δημιουργεί Περιφερειακές Εταιρείες Ύδρευσης και Αποχέτευσης, υπό την εποπτεία του νέου φορέα και μεγάλοι όμιλοι θα πάρουν στα χέρια τους το κοινωνικό αγαθό».

Ιδιωτικοποίηση του νερού από την πίσω πόρτα κατήγγειλε η αντιπολίτευση στη Βουλή, όπου συζητείται ο κρατικός προϋπολογισμός του 2024, πυροδοτώντας σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη. 

«Για το νερό ο στόχος είναι να επενδύσουμε πόρους στη μεταρρύθμιση των φορέων παροχής πόσιμου νερού εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης», είπε ο κ. Σκυλακάκης για να προσθέσει ότι απαράβατος όρος είναι το φθηνό και ποιοτικό νερό. «Θέλουμε μια μεταρρύθμιση με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας για να έχουμε φθηνό  και καθαρό νερό και να ελαχιστοποιήσουμε τις βλάβες και τις απώλειες», υποστήριξε και επέμεινε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

«Ο κ. Σκυλακάκης ανακοίνωσε σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΥΑΡ», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος και έκανε λόγο για νεοφιλελεύθερα αρπακτικά που πάνε να βάλουν χέρι στο νερό. «Θα μας βρείτε απέναντι», είπε προς τα κυβερνητικά έδρανα.

Τη σκυτάλη της κριτικής παρέλαβε ο Μιχάλης Κατρίνης από το ΠΑΣΟΚ που μίλησε για ιδιωτικοποίηση από την πίσω πόρτα, ενώ ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ έκανε λόγο για τα ίδια αρπακτικά που έχουν συμμετοχή στη διαχείριση υδάτινων πόρων και καιροφυλακτούν. 

Απαντώντας ο Θεόδωρος Σκυλακάκης διέψευσε ότι τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης του νερού, χαρακτηρίζοντας παραμύθια όσα ισχυρίζεται η αντιπολίτευση. «Τα παραμύθια είναι καλά για τα εγγονάκια το βράδυ, δεν έχουμε πρόθεση να κάνουμε ιδιωτικοποίηση του νερού», είπε και συμπλήρωσε πως αυτό που επιδιώκεται είναι καλύτερη ποιότητα παροχής νερού «και να εξασφαλίσουμε ότι τα χρήματα των φορολογουμένων θα αξιοποιηθούν σωστά». 
Τηλεφωνήστε τώρα στο
PLANET PHONES 14990

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Κλήση 14990