ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ


22 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου

Στοιχείο : Γη       
Φύση :  Θηλυκή 
Ιδιότητα  :  Παρορμητική
Κυβερνήτης  :  Κρόνος
Σε έξαρση  :  Άρης
Σε αδυναμία : Σελήνη     
Σε πτώση : Δίας
Πλανήτης Κυρίαρχος ανά δεκαήμερο – δεκανό :                                                                               22/12-30/12 : Κρόνος 
31/12-09/01 : Αφροδίτη  
10/01-20/01 : Ερμής

Γαλουχημένες στην απόλυτη ελευθερία δράσης και την επέκταση των οραμάτων του Τοξότη, οι Ακτίνες του Ηλίου διαπερνούν πλέον το Ζώδιο της μοναχικότητας, το Αιγόκερω. Θυμίζοντας την αναπάντεχη ηρεμία που κυριαρχεί στο «μάτι» ενός Κυκλώνα, ο συμβολικός αυτός χώρος στέκει ανάμεσα στην ορμή  και τις ταραχές του Δία και του Ουρανού. 
Ο Εαυτός περιορίζεται ηθελημένα. Υποβάλλεται σε μακροχρόνιες στερήσεις και δυσκολίες. Η φαντασία, τα οράματα, ο ρομαντισμός χτυπιούνται από τον Κρόνο. Η πειστική έκφραση του ρεαλισμού σφυρηλατείται κοπιαστικά. Η Αριστοτέλεια Πολιτική, ως «τέχνη του εφικτού», αναγορεύεται σε κυρίαρχη Δύναμη. Η Σοφία παρουσιάζεται οστεώδης και άνυδρη, όπως οι κλασσικές φυσιογνωμίες των εκπροσώπων του Ζωδίου. Ο Ασκητής, πυθαγόρειος, χριστιανός, μουσουλμάνος, βουδιστής, εγκαταλείπει τα εγκόσμια. 
Επιδιώκει την απομάκρυνση από τα υλικά αγαθά, μέχρι και τη στέρηση της τροφής. Στο δικό του πρόσωπό, αισθάνεται πως χτυπά τον Φυσικό Κόσμο. Όχι γιατί τον εχθρεύεται, αλλά γιατί δεν αποδέχεται  την εξουσία που η Φύση ασκεί πάνω στην ύπαρξή του. Δεν ανέχεται κανένα Αφέντη, μια και αποφασίζει να κυβερνήσει ο ίδιος. Γνωρίζει πως η κορυφή έχει θέση μόνο για έναν. Γι αυτό και αποξενώνεται από την Κοινωνία ... Εκ γενετής μαθημένος να υπάρχει μόνος του.
Η πίεση που το Ηλιακό ιδανικό-πρότυπο εφαρμόζει στο υποκείμενο είναι πανίσχυρη, στην περίπτωση του Αιγόκερω. Η προσωπικότητα αναγκάζεται, συχνά,  να περιορίσει τη δράση της προσανατολισμένη αποκλειστικά στην απορρόφηση της πίεσης αυτής. Στοιχείο που φανερώνει πως η ακραία φιλοδοξία του Ζωδίου εγκλωβίζει τη βαθύτερη έννοια του σκοπού. Η συνείδηση ξεχνά, σε πολλές περιπτώσεις, τους αρχικούς στόχους. Αναλώνεται σε μικρότητες και σχολαστικές διαδικασίες. Οδηγεί στη φιλαργυρία, την αντίδραση. 
Ο  άνθρωπος γερνά πρόωρα, λειτουργεί με απόλυτο συντηρητισμό και παντελή έλλειψη φαντασίας. Υπέρμετρα ρεαλιστής, αποδεικνύεται εγωκεντρικός, προσανατολισμένος στο στενό συμφέρον. Μάχεται την αλλαγή, τη μεταρρύθμιση. Επιμένει να αγνοεί το συναίσθημα, τρομάζει στην θέα της αρμονίας, πολεμά την οποιαδήποτε αστάθεια. 
Εφ’ όσον ανακαλύψει την πηγή της Δύναμης του Κρόνου, τη βαθύτερη Σοφία της Διδαχής, τη διόραση και την ανθρωπιά μεταμορφώνεται, τότε, αναπάντεχα και καταλυτικά. Ο πάγος μετατρέπεται σε λαμπρό φως. Απελευθερώνεται από τα δεσμά. Ανυψώνεται σα νέος Προμηθέας στον ιδεατό Όλυμπο. Ανακτά το περίφημο χιούμορ του, τη σεξουαλική του εκρηκτικότητα, την ώριμη πρωτοβουλία του. Στρατεύει τη σοβαρότητα, την υπευθυνότητα και τη λογική, στη κατεύθυνση της κοινωνικής προόδου. Μοιράζει τις πολύτιμες εμπειρίες του σαν μονάκριβες διδασκαλίες για το συνάνθρωπο. 
Στηρίζει το οικογενειακό περιβάλλον με τις ιδιαίτερες ικανότητές οργάνωσης και προγραμματισμού που κατέχει. Αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση των καθηκόντων με το δικό του απαράμιλλο τρόπο. Γίνεται ηγέτης, ένας σιωπηλός καθοδηγητής ολόκληρων λαών σε ώρες κρίσιμων αποφάσεων. Παραδειγματίζει τους αδύναμους, με την υπομονή και την στωικότητα που στηρίζουν την άμυνά του απέναντι στις δυσκολίες, τις απώλειες και τα βάσανα. Συμφιλιώνεται με τη Φύση και τις ανθρώπινες ανάγκες. Προσφέρει την πνευματική του υπεροχή σαν οξυγόνο ζωής. Μια πνοή που εξυψώνει τις ψυχές στην αδιάκοπη πορεία για την πολυπόθητη επιστροφή στους Κήπους των Εσπερίδων, το Λίκνο της Ύπαρξης...
Επανεντάσσεται στις ομάδες, γίνεται φίλος και σύντροφος. Οι δυο αντίρροπες, ολωσδιόλου αντίθετες εκδοχές του Αιγόκερω, ανταγωνίζονται η μια την άλλη στον εσωτερικό κόσμο των εκπροσώπων του Ζωδίου. Η δυνατότητα του καθ’ ενός να επιτύχει την σύνθεση, εκφράζει το κυρίαρχο μήνυμα του Κρόνου : πως, στη ζωή, τίποτα δεν είναι εύκολο. Γιατί, αν ήταν μια απλή υπόθεση, δεν θα βρισκόμασταν εδώ, αλλά κάπου αλλού .... 
Δεν είναι δημοφιλής και το γνωρίζει. Όσο, όμως, προχωρά η ζωή, τόσο περισσότερο καταλαβαίνει τον εαυτό του. Η ανταμοιβή έρχεται, συνήθως, σε προχωρημένη ηλικία. Ίσως, τότε, να αλλάξει και πρόσωπο. Οι εμπειρίες και η σοφία ενδέχεται να του επιτρέψουν να γίνει πιο γλυκός, πιο θερμός, πιο προσιτός. Απρόσμενα φιλικός και γιατί όχι, παιγνιδιάρης. Τότε θα δει τους ανθρώπους να μαζεύονται γύρω του με θαυμασμό ίσως ακόμα και με ανυπομονησία! 
Στη θεμελιώδη Αστρολογία, η σταδιοδρομία μελετάται μέσα από τον 10ο οίκο, το Κυβερνείο του Κρόνου, το Σπίτι του Αιγόκερω. Κάθε φορά, λοιπόν, που εξετάζουμε το ζήτημα αυτό, αναφερόμαστε έμμεσα στο συγκεκριμένο Ζώδιο. 
Η Καριέρα, κατά συνέπεια, είναι το επίκεντρο της ζωής του. Η κοινωνική αναγνώριση και η αποκατάσταση αποτελούν μέγιστο όραμα και ιδανικό. Ακόμα κι όταν τα χρήματα και η φήμη λείψουν, το ευυπόληπτο όνομα και η εξασφάλιση αποδίδουν την ικανοποίηση στον Αιγόκερω. Στο βωμό αυτό θυσιάζει, συχνά, τα πάντα: τις ικανοποιήσεις, τις χαρές της ζωής, τη διασκέδαση, το σεξ, την οικογένεια. 
Κλεισμένος στον εαυτό του, απομονωμένος σ’ ένα υπόγειο ή ένα γραφείο, διευθύνει με την ίδια προσήλωση μια θλιβερή οικοτεχνία ή μια γιγάντια Πολυεθνική εταιρία. Συγκεντρωτικός και αυταρχικός, θέλει να ελέγχει τα πάντα. Δραστηριοποιείται, συνήθως, σε συντηρητικά πεδία με παράδοση και χρονική ανθεκτικότητα, μια και απεχθάνεται τις αλλαγές, τις ανατροπές, την ανεξέλεγκτη πρόοδο. 
Στοχεύει, πάντα, στην κορυφή και κάποτε, θα φτάσει. Ακόμα κι αν οι άλλοι στοιχηματίσουν για το αντίθετο. Είναι, συχνά, γκρινιάρης, λεπτολόγος, σχολαστικός, υποχόνδριος και απαιτητικός προϊστάμενος. Εκτιμά, όμως, την εργατικότητα και την ευφυΐα. Αν και θα σας ταλαιπωρήσει, τελικά θα βγείτε κερδισμένοι κοντά του. Δεν έχει μεγαλόπνοα και ριψοκίνδυνα σχέδια. Οι επενδύσεις του είναι πρακτικές, σίγουρες και μετρημένες. 
Λέγεται πως οι Αιγόκεροι έχουν ελάχιστους φίλους. Κάποιοι, σαρκάζοντας, ισχυρίζονται πως η μοναδική φιλική σχέση τους έχει να κάνει με τα υλικά αποκτήματα. Η αλήθεια, όμως, είναι διαφορετική ....
Ο Κρόνιος άνθρωπος είναι μια δυσνόητη ύπαρξη, που συχνά παρεξηγείται. Όντας διστακτικός και κλειστός, δύσκολα θα κάνει ο ίδιος το πρώτο βήμα. Όταν, όμως, κάποιος κερδίσει την εμπιστοσύνη του, ενδέχεται να γεννηθεί μια φιλία χωρίς όρια και τέλος. Διατηρώντας, πάντα, τις απαραίτητες αποστάσεις, παράγοντας η αποδοχή του οποίου είναι ζήτημα της άλλης πλευράς. Η κρυψίνοια και η περιοδική απομόνωση του δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται σαν αντικοινωνικότητα και αδιαφορία. Αντίθετα είναι εξαιρετικά πιστός και πάντοτε, παρών στις δύσκολες στιγμές του άλλου.
Ως άνθρωπος, αποτελεί, μόνιμα, ένα αίνιγμα. Κανείς δεν μπορεί να τον γνωρίσει επαρκώς. Τούτο ισχύει και στα ζητήματα της καρδιάς. Έλκεται από σοβαρούς, αξιόπιστους, αλλά πάντα σέξι συντρόφους. Επιλέγει άτομα αξιόλογης κοινωνικής στάθμης, μια και θεωρεί πως αυτό εξυψώνει και τον ίδιο. 
Δεν είναι ρομαντικός, δεν έχει  φαντασία στο φλερτ. Αποφεύγει τα ωραία και μεγάλα λόγια. Είναι η νοοτροπία του τέτοια, ίσως ακόμα να δυσκολεύεται να εκφραστεί. Είναι δίκαιο να τον αξιολογήσετε από τις πράξεις του. Την αφοσίωση, τη σταθερότητα, τις ευκολίες που θα φέρει στη ζωή σας. Τη σιγουριά και την ασφάλεια, τη βέβαια κοινωνική άνοδο, τη φήμη και την αναγνώριση που σας περιμένει μαζί του ... Τα υπόλοιπα, πρέπει να τα αναλάβετε εσείς.

Από τον Κώστα Κονδύλη
Τηλ. 14990
Τηλεφωνήστε τώρα στο
PLANET PHONES 14990

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Κλήση 14990