ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ



19 Απριλίου – 20 Μαΐου

Στοιχείο : Γη
Φύση : Θηλυκή
Ιδιότητα : Σταθερή
Κυβερνήτης : Αφροδίτη
Σε έξαρση : Σελήνη
Σε αδυναμία : Άρης και Πλούτωνας
Σε πτώση : Ουρανός
Πλανήτης Κυρίαρχος ανά δεκαήμερο - δεκανό : 
20/4 - 30/4 : Αφροδίτη
1/5 - 10/5 : Ερμής
11/5 - 21/5 : Κρόνος

Εγκαταλείποντας ο Ζωοδότης Ήλιος τον Κριό και περνώντας στον Ταύρο, ουσιαστικά απαρνείται το ρίσκο και τη βιασύνη, αλλά επικεντρώνει τη θέληση του στην κτίση, την οικοδόμηση. Αναγάγει σε ιδανικό την ασφάλεια και την ικανοποίηση των αναγκών. Η Γη αναπτύσσει έντονα τον προσανατολισμό στην ύλη, το έργο, το πρόγραμμα, το ρεαλισμό. Το μάθημα εδώ φαίνεται να είναι η απόρριψη της παρόρμησης και της αχαλίνωτης δράσης. Η απαγκίστρωση από το κυνήγι δίχως μέτρο. Επιδιώκεται η  ανάπτυξη της ρίζας, των θεμελίων. Η εξασφάλιση των συναισθημάτων μέσα απ'  την ειλικρινή σχέση και τις συνήθειες. Η Αφροδίτη - που κυριαρχεί στο χώρο του Ταύρου - καλεί σε οικονομική δράση. Απαιτεί την ανάδειξη της ομορφιάς και της τέχνης. Εκτιμά τη διασκέδαση και οτιδήποτε κάνει τη ζωή περισσότερο άνετη. 
Ο Ταύρος ταυτίζεται με τον Μάη, τον μήνα των λουλουδιών. Την εποχή των καταπράσινων λιβαδιών. Τις μέρες που η φύση θριαμβεύει. Η σιωπηλή, κρύα διεργασία του χειμώνα, καθώς και η έκρηξη της άνοιξης του περασμένου μηνός, μετουσιώνονται - 
τώρα - στην ήρεμη και σταθερή εικόνα της γης. Όλα έχουν μια θέση και ο καθένας καλείται να παίξει το ρόλο του. 
Αυτή η ίδια φιλοσοφία ζωής - η στηριγμένη σε κανόνες, συνήθειες, αναζήτηση ορίων κυριαρχίας και απτών απολαύσεων προς ικανοποίηση της όποιας ανασφάλειας - εκφράζεται ξεκάθαρα στην Αστρολογία με το Ζώδιο του Ταύρου.
Επιμένοντας να ξεπεράσει τα εμπόδια, με όπλο το σταθερό του χαρακτήρα, την εντιμότητα και τη μέθοδο, κατακτά σχεδόν πάντοτε το στόχο. Ήσυχος κι αποφασιστικός, διακρίνεται για την πίστη του σε ανθρώπους, αρχές και αξίες ζωής. Η αφοσίωση στο έργο - που αφορά σταδιοδρομία ή οικογένεια - υποστηρίζεται από τις διοικητικές ικανότητες και την επιμονή. Η απλότητα στην εκδήλωση του ενδιαφέροντος για πρόσωπα και πράγματα εμπλουτίζεται με την στήριξη που πάντοτε προσφέρει σε όσους βρίσκονται γύρω του. Το πρακτικό μυαλό υλοποιεί πάντοτε τα προγράμματα. Η αξία των αποκτημάτων αναγνωρίζεται μέσα από τον ειλικρινή αγώνα για τη διατήρηση τους. Αργά και μεθοδικά, με προσοχή, σκέψη και σταθερή άνοδο, ο Ταύρος παλεύει να εδραιώσει την εξουσία του. Να σταθεί σα νικητής στις επάλξεις του ογκώδους κάστρου, που κτίζει στο ασφαλέστερο σημείο της επικράτειας όπου επιδιώκει να κυριαρχήσει. 
Γνωρίζει πως στη ζωή τίποτα δεν χαρίζεται και το κυριότερο, όσα έχουμε, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τα υπερασπιστούμε. Το ρευστό, οι Τράπεζες, το Χρηματιστήριο, οι Τίτλοι αποτελούν συνήθως το θέατρο των επιχειρήσεων του. Όσα αποκομίζει απ'  τις 
προσπάθειές του, τα επενδύει προσανατολισμένος στην ασφάλεια της απόδοσης. 
Όταν είναι προικισμένος ο Ταύρος αφοσιώνεται στην τέχνη. Τραγούδι, ζωγραφική, μόδα, θέατρο, αρχιτεκτονική τον απορροφούν, εφ'  όσον πιστέψει πως είναι εφικτή η επιδίωξη υλικών απολαβών.
Η μαχητικότητα του είναι ήρεμη και διαρκής. Δεν επιλέγει τη ρήξη με πρόσωπα και καταστάσεις. Προτιμά να γίνει χρήσιμος και ν'  αποτελέσει μέρος των εξελίξεων μια και δεν είναι επαναστάτης. Κρατά όμως πάντοτε στη μνήμη του τα αρνητικά συμβάντα. Όταν θεωρήσει πως η απειλή για το Ζωτικό του Χώρο είναι άμεση και αναπόφευκτη, μεταμορφώνεται σε αφηνιασμένο πολεμιστή. Η δύναμή του είναι αργή και ανεξάντλητη. Η προστασία, λοιπόν που μπορεί να προσφέρει σε όποιον στέκει δίπλα του, αποτελεί το ύψιστο κίνητρο που εδραιώνει τη σχέση του με τον πλησίον. Επιδιώκει ο δεσμός και οι συνεργασίες να διατηρηθούν για πάντα. Αγαπά μ'  ένα προσωπικό βάθος. Προσφέρει και δέχεται στιγμές απόλαυσης, άνεσης και ικανοποίησης. 
Όμως, οι συντηρητικές του ιδέες συχνά ευνουχίζουν τη φαντασία, οδηγώντας στην ακαμψία.  Εκδηλώνεται έτσι, καθυστέρηση, μετριότητα και κακοί τρόποι. Ο κίνδυνος της υπερβολής παραμονεύει στην επικράτεια του Ταύρου. Η απουσία της κοινής λογικής και του μέτρου, τον μετατρέπει σ'  έναν πεισματάρη, δογματικό και ιδιόρρυθμο άνθρωπο. Δυσκολεύεται ιδιαίτερα ν'  αλλάξει απόψεις και αποφάσεις. Ντύνεται, έτσι, συχνά το μανδύα του ξεροκέφαλου ή του φανατικού. Δείχνοντας ατολμία και καχυποψία, κυριαρχείται πολλές φορές από εγωισμό, φιλαργυρία και μιζέρια στα οικονομικά. Στην προσπάθεια να διατηρήσει τα κεκτημένα, στρέφεται σε απόψεις και νοοτροπίες παρωχημένες. Του λείπει η διορατικότητα και η ικανότητα πρόβλεψης των επερχόμενων αλλαγών. 

Από τον Κώστα Κονδύλη

Τηλεφωνήστε τώρα στο
PLANET PHONES 14990

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Κλήση 14990