Ευρωκοινοβούλιο: Ψήφισμα – κόλαφος για την ελληνική κυβέρνηση

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ η Μαρία Μιχαήλου προέβλεψε για το ελληνικό ΣΚΆΝΔΑΛΟ
Το απόσπασμα ΕΔΩ   στο 1:21:21
όπως και εδώ στο 1:12:34 και εδώ στο 1:19:40
Άλλος ένας διεθνής διασυρμός, ίσως ο πιο ηχηρός απ’ όλους, ήρθε να προστεθεί στο βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδίκασε και επίσημα, με ψήφισμά του, την Ελλάδα για το κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου.

Το ψήφισμα πέρασε το μεσημέρι της Τετάρτης από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, υπερψηφίζοντάς το και επιβεβαιώνοντας την καταδικαστική απόφαση για τη χώρα μας.

Υπέρ της έγκρισης ψήφισαν 330 ευρωβουλευτές, καταψήφισαν 254, ενώ απείχαν 26 Ευρωβουλευτές. Το ψήφισμα, είχε κατατεθεί από κοινού από τις 4 προοδευτικές πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου, την Αριστερά, τους Πράσινους, του Σοσιαλδημοκράτες και το Renew.

Πρόκειται για ένα τεράστιο «ράπισμα» προς την ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά προς τον πρωθυπουργό, αφού είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας καταδικάζεται και επίσημα ως αυταρχικό κράτος που υπονομεύει την δημοκρατία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπαίνει και επίσημα πλέον στη «μαύρη λίστα» των ευρωπαίων ηγετών που συντηρούν ένα άτυπο «καθεστώς» που στραγγαλίζει τις ελευθερίες.

Βέβαια πριν από αυτήν την καταδικαστική απόφαση, είχαν σημάνει πολλοί ευρωπαϊκοί συναγερμοί που η κυβέρνηση Μητσοτάκη είτε τους υποβάθμισε σκόπιμα, είτε τους αγνόησε εντελώς. Για παράδειγμα, υπήρχε ο συνεχής διασυρμός της χώρας μας στο ζήτημα της ελευθερίας του Τύπου, με την ετήσια έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα να μας κατατάσσει στην 108η και 107η θέση σε δύο διαδοχικές χρονιές.

Και φυσικά υπήρχε ο τεράστιος ντόρος του σκανδάλου των υποκλοπών, για τον οποίο συνεχίζει να «παραμιλούν» όλα τα ευρωπαϊκά παρατηρητήρια και μόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη σφύριζε αδιάφορα. Στα πλαίσια της καταδίκης της χώρας μας ως ανελεύθερο κράτος, ενδέχεται ακόμα και να εφαρμοστούν κυρώσεις που να σχετίζονται με τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Περιληπτικά, το ευρωκοινοβούλιο καταδικάζει τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, τις απειλές εναντίον τους, τις καταχρηστικές μηνύσεις, και την ανύπαρκτη πρόοδο στην έρευνα για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Επιπλέον εκφράζονται ανησυχίες για την «κηδεμονία» των ολιγαργών στα ΜΜΕ και την «περίεργη» διανομή των κρατικών επιδοτήσεων (βλέπε λίστες Πέτσα).

Η χαμηλή εμπιστοσύνη των Ελλήνων στα εγχώρια ΜΜΕ, η χειραγώγηση Μέσων Ενημέρωσης από πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, οι παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων, η αστυνομική βία και οι αυθαίρετες απαγορεύσεις στη δημοσιογραφική κάλυψη διαδηλώσεων, είναι μερικοί βασικοί λόγοι για τους οποίους η Ελλάδα θεωρείται και επίσημα μια τριτοκοσμική χώρα σε δημοσιογραφικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο απόδοσης δικαιοσύνης.

Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά να αποσυνδεθεί η ΕΥΠ από τον άμεσο έλεγχο του πρωθυπουργού, ενώ εκφράζει ανησυχίες για πολιτικές πιέσεις, εκφοβισμούς και παρενοχλήσεις αξιωματούχων που ελέγχουν την κυβέρνηση. Επιπλέον γίνεται λόγος για έλλειψη πολιτικής αμεροληψίας στην κοινοβουλευτική έρευνα για την τραγωδία των Τεμπών.

Καταλαβαίνει κανείς ότι οι κυβερνητικές πρακτικές που καταδικάζονται από το Ευρωκοινοβούλιο, διασύρουν το ελληνικό κράτος όχι μόνο πανευρωπαϊκά, άλλα και σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών κρατών επικύρωσαν την αλήθεια ότι η Ελλάδα διολισθαίνει στον απολυταρχισμό. Άραγε με τι πολιτικό εκτόπισμα θα διεκδικήσει η ΝΔ την ψήφο του λαού στις ευρωεκλογές, μετά από μια τέτοια συντριπτική καταδίκη;

Τηλεφωνήστε τώρα στο
PLANET PHONES 14990

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Κλήση 14990